Recept Bramborové řízky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nadrobno nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě. Po uvaření a slití je na vále rozmačkáme. Přidáme mouku, osolíme a vypracujeme těsto. Z těsta upravené řízky necháme chvíli odležet. Obalíme je v mouce, vejci a strouhance a smažíme jako řízky. Čerpáno ze sešitu Kuchařka pro nezaměstnané (1991).

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 07.06.05 vloženo
  • 4517x zobrazeno

Ingredience

  • 3/4 kg brambor (*750 g*)
  • 250 g mouky
  • sůl
  • vejce
  • mouka a strouhanka k obalení
  • tuk na smažení.

Doporučená příloha

  • zelenina, nejlépe špenát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborové řízky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Cuketové placky Cuketové placky
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz