Recept Bramborové řízky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nadrobno nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě. Po uvaření a slití je na vále rozmačkáme. Přidáme mouku, osolíme a vypracujeme těsto. Z těsta upravené řízky necháme chvíli odležet. Obalíme je v mouce, vejci a strouhance a smažíme jako řízky. Čerpáno ze sešitu Kuchařka pro nezaměstnané (1991).

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 07.06.05 vloženo
  • 4822x zobrazeno

Ingredience

  • 3/4 kg brambor (*750 g*)
  • 250 g mouky
  • sůl
  • vejce
  • mouka a strouhanka k obalení
  • tuk na smažení.

Doporučená příloha

  • zelenina, nejlépe špenát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborové řízky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Chléb s celerem Chléb s celerem
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz