Recept Bramborové ražniči

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory nakrájíme na plátky, cca 1 cm silné a velikosti, jaká nám vyhovuje.Osolíme, okořeníme, přidáme prolisovaný česnek a necháme odležet. Mezitím si pokrájíme ostatní suroviny. Na špejli nebo kovovou jehlu střídavě napichujeme plátky brambor s ostatními surovinami. Špízy vložíme do pekáčku, podlejeme šlehačkou nebo pečeme na pečícím papíru, přikryté. Během pečení ražniči otáčíme, aby se do nich stejnoměrně vsákla šlehačka. Před dokončením posypeme strouhaným sýrem, který na nich necháme rozpustit. Není to však podmínkou. Kdo má rád nivu, může dát i tu, ale v tom případě méně osolíme brambory.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 28.11.06 vloženo
  • 4563x zobrazeno

Ingredience

  • brambory, slanina, párky, barevné papriky, houby, cibule, česnek, sůl, pepř, kmín, popř. staročeské koření, šlehačka, strouhaný sýr

Doporučená příloha

  • zeleninová obloha

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborové ražniči

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz