Recept Bramborové placky s džemem (zavařeninou)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramborové placky s džemem (zavařeninou)

Postup

Upravené brambory smíchá­me s moukou a vejci, osolíme a uhněteme tužší těsto. Vál po­prášíme moukou a těsto rozválí­me válečkem (také poprášeným moukou) na placku zhruba 8 mi­limetrů silnou. Z této placky vykrajujeme ko­lečka - ta na snímku jsou vykrájená obráceným půllitrem.­ Do horkého tuku klademe pla­cičky a pečeme je po obou stra­nách dozlatova. Udržujeme mír­nější plamen, abychom je nespá­lili. Placky můžeme také upéct nasucho, bez omastku, na nepo­třeném plechu v dobře vyhřáté troubě. Po upečení je v obou pří­padech můžeme mazat džemem (zavařeninou) - na snímku jaho­dový, rybízový, meruňkový. Zapíjíme bílou kávou nebo ča­jem. Placky také můžeme použít jako přílohu k zeleninovým jídlům.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 17.12.04 vloženo
  • 3690x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g uvařených strouhaných nebo prolisovaných brambor
  • 350 g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • sůl
  • tuk na opečení (doporu­čuje se sádlo).

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborové placky s džemem (zavařeninou)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník Sarka
433 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bramborové placky s džemem (zavařeninou)

Muze se hruba mouka nahratit treba krupickou a nebo pol. moukou?

tatanka
73 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bramborové placky s džemem (zavařeninou)

Moje babička je dělala na suché plotně,vyválené natenko, mazala sádlem a sypala mákem s cukrem. Jako příloha melta. Oblíbený páteční oběd.

Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bramborové placky s džemem (zavařeninou)

se sádlem… (leze na mě únavový předvánoční syndrom) ;-D

Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bramborové placky s džemem (zavařeninou)

u nás na Moravě mažeme povidlama, to je úplně nejlepší. A pokud je děláme na slano, tak je potřu rozemletýma škvarkama ze sádlem a posolím.
Moje babička je pekla na horké plotně.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz