Recept Bramborové placky s džemem (zavařeninou)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramborové placky s džemem (zavařeninou)

Postup

Upravené brambory smíchá­me s moukou a vejci, osolíme a uhněteme tužší těsto. Vál po­prášíme moukou a těsto rozválí­me válečkem (také poprášeným moukou) na placku zhruba 8 mi­limetrů silnou. Z této placky vykrajujeme ko­lečka - ta na snímku jsou vykrájená obráceným půllitrem.­ Do horkého tuku klademe pla­cičky a pečeme je po obou stra­nách dozlatova. Udržujeme mír­nější plamen, abychom je nespá­lili. Placky můžeme také upéct nasucho, bez omastku, na nepo­třeném plechu v dobře vyhřáté troubě. Po upečení je v obou pří­padech můžeme mazat džemem (zavařeninou) - na snímku jaho­dový, rybízový, meruňkový. Zapíjíme bílou kávou nebo ča­jem. Placky také můžeme použít jako přílohu k zeleninovým jídlům.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 17.12.04 vloženo
  • 3785x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g uvařených strouhaných nebo prolisovaných brambor
  • 350 g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • sůl
  • tuk na opečení (doporu­čuje se sádlo).

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborové placky s džemem (zavařeninou)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bramborové placky s džemem (zavařeninou)

Labužník Sarka
433 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové placky s džemem (zavařeninou)

Muze se hruba mouka nahratit treba krupickou a nebo pol. moukou?

tatanka
73 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové placky s džemem (zavařeninou)

Moje babička je dělala na suché plotně,vyválené natenko, mazala sádlem a sypala mákem s cukrem. Jako příloha melta. Oblíbený páteční oběd.

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové placky s džemem (zavařeninou)

se sádlem… (leze na mě únavový předvánoční syndrom) ;-D

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové placky s džemem (zavařeninou)

u nás na Moravě mažeme povidlama, to je úplně nejlepší. A pokud je děláme na slano, tak je potřu rozemletýma škvarkama ze sádlem a posolím.
Moje babička je pekla na horké plotně.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz