Recept Bramborové placky LEVSE od Dianky

babi Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Podle udaného pořadí smíchat všechny ingredience dohromady. Vypracovat těsto a ihned z něho udělat 20 stejných kuliček. Pomocí specielního válečku na Levse, nebo válečku s plátěným povlakem z každé kuličky vyválet tenulinkou placku na lehce pomoučeném vále. Na horkou, ale suchou, rozpálenou, železnou pánev, nebo jinou těžkou pánev (švédové mají specielní zařízení na pečení Levse placek) položit placku a péct ji tak dlouho, až se na ni tvoří hnědé fleky, pak placku otočit a péct, až se nahoře tvoří velké bubliny. Ty propichovat nožíkem. Placky nechat vychladnout na čistém ručníku. Potom je rozkrojit na poloviny a ty zabalit do mikrotenového filmu, aby Lefse zůstaly měkké a nevysýchaly. Podávat Levse jenom s máslem, cukrem, nebo zavařeninou, chcete-li. Mohou se však podávat i s masem atd.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 13.01.04 vloženo
  • 6010x zobrazeno

Ingredience

  • 750ml uvařených, oloupaných, mačkadlem na brambory rozmačkaných, nebo propasírovaných chladných brambor
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1 lžíce plnotučné smetany
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 250ml žitné mouky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborové placky LEVSE od Dianky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Ořechový koláč Ořechový koláč
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz