Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Podle udaného pořadí smíchat všechny ingredience dohromady. Vypracovat těsto a ihned z něho udělat 20 stejných kuliček. Pomocí specielního válečku na Levse, nebo válečku s plátěným povlakem z každé kuličky vyválet tenulinkou placku na lehce pomoučeném vále. Na horkou, ale suchou, rozpálenou, železnou pánev, nebo jinou těžkou pánev (švédové mají specielní zařízení na pečení Levse placek) položit placku a péct ji tak dlouho, až se na ni tvoří hnědé fleky, pak placku otočit a péct, až se nahoře tvoří velké bubliny. Ty propichovat nožíkem. Placky nechat vychladnout na čistém ručníku. Potom je rozkrojit na poloviny a ty zabalit do mikrotenového filmu, aby Lefse zůstaly měkké a nevysýchaly. Podávat Levse jenom s máslem, cukrem, nebo zavařeninou, chcete-li. Mohou se však podávat i s masem atd.
Recept je z kategorií: Teplé předkrmy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bramborové placky LEVSE od Dianky