Recept Bramborové nudle - Qing jiao tu dou si Pra

Bento Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bramborové nudle - Qing jiao tu dou si

Úvod

Cina je obrovska krajina rozlohou kusok mensia ako cela Europa , ktora ma velke mnozstvo rozlicnych kuchyn. Tak isto v Cine je vela rozlicnych miestnych kuchyn, aj ked do svete najviac prenikla jej juzna kuchyna. Tak ma syn prekvapil s touto zaujmavostou zo severnej Ciny. Kde sa je vela kapusty a zemiakov. Zemiakove slize... to nie su slize ale zemiaky "nakrajane" na slize - nudle.

Postup

1-Zemiaky nakrajame na slize, da sa pouzit V krajac, ja som pouzil "specialnu skrabku". Dame ich hned do studenej vody, aby nam neocernely. Treba pouzit nemukove zemiaky (neviem, ako sa to spravne po slovensky volaju?). 2-Chilli, (my sme pouzili lyzicku chilli oleja), jarnu cibulku a cesnak nakrajame na velmi dobno. Do woku dame rozohriat lyzicu sezamoveho oleja a pridame chilli a cesnak a cca 1 minutu oprazime. 3- Pridame scedene zemiakove slize a "stir fry" a miesame - prazime cca 1-2 minuty. Pridame ryzovy ocot, lahku sojovu omacku, trosku cukru a stir fry dalsich cca 4-5 minut a nakoniec prihodime jarnu cibulku. 4-Vysledok prvy krat som jedol zemiaky, ktore su stale trochu chrumkave. Vyskusajte... dobru chut.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 25.07.11 vloženo
  • 5017x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 min

Ingredience

  • 1 zemiaky veľké
  • 1 lyzica sezamový olej
  • 1 chilli
  • 1 lyzica sojová omáčka lahka
  • 1-2 lyzica ocot ryžový
  • 1/2 lyzicky cukor
  • 1 cibulka jarna
  • 2 struciky cesnak

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborové nudle - Qing jiao tu dou si

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bramborové nudle - Qing jiao tu dou si

CZech_Chuck
1 příspěvek 2.3.13 12:01

Tyhle bramborovy nudle jsem v Cine casto jedl. Je to moc fajn priloha i samotny maly jidlo. V letadle cinskych aerolinek jsem s nimi dostal malej pytlicek misto susenek :). Kolega z prace rikal, ze taky dovezl z Ciny recept, tak ho s timto zkusim srovnat.

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.7.11 08:57

Bento, nejméně moučné jsou brambory u nás značené jako varný typ A. Někdy se jim říká lojovité.

Bento
794 příspěvků 25.7.11 20:13

Poznamka , bola to ako priloha k cinskemu dusenemu zeli a ich verzii karbonatku ( Lions head) levia hlava. Mozem pridat neskor .

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz