Recept Bramborové nudle - Qing jiao tu dou si Pra

Bento Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bramborové nudle - Qing jiao tu dou si

Úvod

Cina je obrovska krajina rozlohou kusok mensia ako cela Europa , ktora ma velke mnozstvo rozlicnych kuchyn. Tak isto v Cine je vela rozlicnych miestnych kuchyn, aj ked do svete najviac prenikla jej juzna kuchyna. Tak ma syn prekvapil s touto zaujmavostou zo severnej Ciny. Kde sa je vela kapusty a zemiakov. Zemiakove slize… to nie su slize ale zemiaky „nakrajane“ na slize - nudle.

Postup

1-Zemiaky nakrajame na slize, da sa pouzit V krajac, ja som pouzil "specialnu skrabku". Dame ich hned do studenej vody, aby nam neocernely. Treba pouzit nemukove zemiaky (neviem, ako sa to spravne po slovensky volaju?). 2-Chilli, (my sme pouzili lyzicku chilli oleja), jarnu cibulku a cesnak nakrajame na velmi dobno. Do woku dame rozohriat lyzicu sezamoveho oleja a pridame chilli a cesnak a cca 1 minutu oprazime. 3- Pridame scedene zemiakove slize a "stir fry" a miesame - prazime cca 1-2 minuty. Pridame ryzovy ocot, lahku sojovu omacku, trosku cukru a stir fry dalsich cca 4-5 minut a nakoniec prihodime jarnu cibulku. 4-Vysledok prvy krat som jedol zemiaky, ktore su stale trochu chrumkave. Vyskusajte... dobru chut.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 25.07.11 vloženo
  • 4726x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 min

Ingredience

  • 1 zemiaky veľké
  • 1 lyzica sezamový olej
  • 1 chilli
  • 1 lyzica sojová omáčka lahka
  • 1-2 lyzica ocot ryžový
  • 1/2 lyzicky cukor
  • 1 cibulka jarna
  • 2 struciky cesnak

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborové nudle - Qing jiao tu dou si

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bramborové nudle - Qing jiao tu dou si

CZech_Chuck
1 příspěvek 2.3.13 12:01

Tyhle bramborovy nudle jsem v Cine casto jedl. Je to moc fajn priloha i samotny maly jidlo. V letadle cinskych aerolinek jsem s nimi dostal malej pytlicek misto susenek :). Kolega z prace rikal, ze taky dovezl z Ciny recept, tak ho s timto zkusim srovnat.

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.7.11 08:57

Bento, nejméně moučné jsou brambory u nás značené jako varný typ A. Někdy se jim říká lojovité.

Bento
794 příspěvků 25.7.11 20:13

Poznamka , bola to ako priloha k cinskemu dusenemu zeli a ich verzii karbonatku ( Lions head) levia hlava. Mozem pridat neskor .

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Zeleninová pomazánka

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz