Recept Bramborové nudle - Qing jiao tu dou si Pra

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramborové nudle - Qing jiao tu dou si

Úvod

Cina je obrovska krajina rozlohou kusok mensia ako cela Europa , ktora ma velke mnozstvo rozlicnych kuchyn. Tak isto v Cine je vela rozlicnych miestnych kuchyn, aj ked do svete najviac prenikla jej juzna kuchyna. Tak ma syn prekvapil s touto zaujmavostou zo severnej Ciny. Kde sa je vela kapusty a zemiakov. Zemiakove slize… to nie su slize ale zemiaky „nakrajane“ na slize - nudle.

Postup

1-Zemiaky nakrajame na slize, da sa pouzit V krajac, ja som pouzil „specialnu skrabku“. Dame ich hned do studenej vody, aby nam neocernely. Treba pouzit nemukove zemiaky (neviem, ako sa to spravne po slovensky volaju?).

2-Chilli, (my sme pouzili lyzicku chilli oleja), jarnu cibulku a cesnak nakrajame na velmi dobno. Do woku dame rozohriat lyzicu sezamoveho oleja a pridame chilli a cesnak a cca 1 minutu oprazime.

3- Pridame scedene zemiakove slize a „stir fry“ a miesame - prazime cca 1-2 minuty. Pridame ryzovy ocot, lahku sojovu omacku, trosku cukru a stir fry dalsich cca 4-5 minut a nakoniec prihodime jarnu cibulku.

4-Vysledok prvy krat som jedol zemiaky, ktore su stale trochu chrumkave. Vyskusajte… dobru chut.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.07.11 vloženo
  • 4238x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 min

Ingredience

  • 1 zemiaky veľké
  • 1 lyzica sezamový olej
  • 1 chilli
  • 1 lyzica sojová omáčka lahka
  • 1-2 lyzica ocot ryžový
  • 1/2 lyzicky cukor
  • 1 cibulka jarna
  • 2 struciky cesnak

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborové nudle - Qing jiao tu dou si

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
CZech_Chuck
1 příspěvek 02.03.13 12:01

Tyhle bramborovy nudle jsem v Cine casto jedl. Je to moc fajn priloha i samotny maly jidlo. V letadle cinskych aerolinek jsem s nimi dostal malej pytlicek misto susenek :). Kolega z prace rikal, ze taky dovezl z Ciny recept, tak ho s timto zkusim srovnat.

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.07.11 08:57

Bento, nejméně moučné jsou brambory u nás značené jako varný typ A. Někdy se jim říká lojovité.

 
Bento
794 příspěvků 25.07.11 20:13

Poznamka , bola to ako priloha k cinskemu dusenemu zeli a ich verzii karbonatku ( Lions head) levia hlava. Mozem pridat neskor .

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Kuře na medu Kuře na medu
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz