Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Cina je obrovska krajina rozlohou kusok mensia ako cela Europa , ktora ma velke mnozstvo rozlicnych kuchyn. Tak isto v Cine je vela rozlicnych miestnych kuchyn, aj ked do svete najviac prenikla jej juzna kuchyna. Tak ma syn prekvapil s touto zaujmavostou zo severnej Ciny. Kde sa je vela kapusty a zemiakov. Zemiakove slize… to nie su slize ale zemiaky „nakrajane“ na slize - nudle.
1-Zemiaky nakrajame na slize, da sa pouzit V krajac, ja som pouzil "specialnu skrabku". Dame ich hned do studenej vody, aby nam neocernely. Treba pouzit nemukove zemiaky (neviem, ako sa to spravne po slovensky volaju?). 2-Chilli, (my sme pouzili lyzicku chilli oleja), jarnu cibulku a cesnak nakrajame na velmi dobno. Do woku dame rozohriat lyzicu sezamoveho oleja a pridame chilli a cesnak a cca 1 minutu oprazime. 3- Pridame scedene zemiakove slize a "stir fry" a miesame - prazime cca 1-2 minuty. Pridame ryzovy ocot, lahku sojovu omacku, trosku cukru a stir fry dalsich cca 4-5 minut a nakoniec prihodime jarnu cibulku. 4-Vysledok prvy krat som jedol zemiaky, ktore su stale trochu chrumkave. Vyskusajte... dobru chut.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bramborové nudle - Qing jiao tu dou si
1 příspěvek 2.3.13 12:01
Tyhle bramborovy nudle jsem v Cine casto jedl. Je to moc fajn priloha i samotny maly jidlo. V letadle cinskych aerolinek jsem s nimi dostal malej pytlicek misto susenek
. Kolega z prace rikal, ze taky dovezl z Ciny
recept, tak ho s timto zkusim srovnat.
Bento, nejméně moučné jsou brambory u nás značené jako varný typ A. Někdy se jim říká lojovité.
Poznamka , bola to ako priloha k cinskemu dusenemu zeli a ich verzii karbonatku ( Lions head) levia hlava. Mozem pridat neskor .