Recept Bramborové nudle Pra

Vali Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Všechny přísady na vále zpracujete dohromady na vláčné těsto. Rozválíte je asi na 1 cm silně, nakrájíte pruhy široké asi 4 cm a z nich krájíte nudle široké asi 1 cm. Jsou to vlastně špalíčky nebo hranolky. Zaváříte je do mírně osolené vody a když vyplavou, vybíráte je děrovanou lopatkou. Mastíte je, sypete mákem nebo tvarohem a cukrem nebo je podáváte slané, maštěné rozpálenou slaninou či cibulkou osmaženou na sádle. Ale jsou také dobré a vydatné s rajskou omáčkou nebo třeba i se škvarky; konečně k nim můžete připravit též dýňové zelí. Čerpáno z časopisu "Co vařit" - 1948.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 20.10.04 vloženo
  • 4070x zobrazeno

Ingredience

  • 600 g vařených brambor
  • 300 g hrubé mouky
  • 40 g tuku
  • 60 g krupice
  • 1 vejce
  • sůl;

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborové nudle

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz