Recept Bramborové noky
Jenofefa Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Brambory uvaříme ve slupce, horké oloupeme a propasírujeme. Smícháme s celým vejce, žloutkem, solí a pepřem. Těsto si rozdělíme na 8 díl. Z každého uválíme váleček o průměru 3 cm a nakrájíme na kolečka silná 1,5 cm. Nakrájená kolečka klademe na pomoučenou utěrku a obrácenou vidličkou na nich naznačíme rýhy. Postupujeme rychle, aby těsto nezřídlo. Kolečka vaříme 10 minut ve slané vodě.Vařené noky vyberem cedníkem, necháme okapat , pomastíme máslem a podáváme se šťávou z pečeně posypané strouhaným parmezánem nebo "s omáčkou z rokfóru (nivy)":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=14064&PHPSESSID=7b8f4c06e22b39c71b2b39cc731f81a6 .
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
- 02.06.04 vloženo
- 65987x zobrazeno
Ingredience
- brambory 50 dkg
- mouka 8 dkg
- vejce 1 ks
- žloutek 1 ks
- sůl
- mletý pepř
- strouhaný parmezán 10 dkg
- máslo 6 dkg
- šťáva z pečeně
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku16.11.13 15:37
Sobotní odpolední svačinka: Domácí bramborové gnocchi, aglio olio,
Grana Padano, minirajčátka. Ano, vím, aglio olio a špagety je normální.
Já jsem zatoužila po změně a výsledek mě mile překvapil. Jen toho sýra
mohlo být víc, měla jsem jen zbyteček
Noky jsem vařila do vyplavání a vajec jsem také dala méně, hladkou mouku „od oka“ - dělám je již několik let a brambory jsou pokaždé jinak škrobnaté. Takže množství mouky je orientační (v diskusi pod receptem se o tom psalo).
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkůmDiskuse k receptu Bramborové noky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Bramborové noky
2302 příspěvků 19.4.09 20:00
Knedlíky!!!:-(
2302 příspěvků 19.4.09 20:00
Nakonec jsem se rozhodla udělat bramborové kneslíky podle máti z Bystřan (Bedla), ale než jsem je vložila do vody, napadlo mě je nakrájet na ty noky. Nesmějte se mi, nejsem knedlíkový expert
…i když…
Když je uvedena Itálie tak jsem se na to podívala. Já noky nikdy nedělám, koupím je kde je prodávají čersvé. Bílé, červené, zelené, žluté, černé, podle inspirace. Většina receptů uvádí následující proporce: 1 kg brambory (moučné), 300 g mouka (v Itálii předpokládám hladká), 1 vejce, sůl. Našla jsem dokonce dost receptů bez vejce, to by mohlo zajímat ty kdo vejce nesmí, ale nevím jak to dopadne. Já bych noky nechala v těstovinách, jde v podstatě o bramborové těsto.
Zdravím
551 příspěvků 19.4.09 17:48
neviem, ci tento recept uz niekto vyskusal, ale podla mojho nazoru, je na pol kila zemiakov 8 dkg muky urcite malo…ja robim zemiakove noky…zemiakove sulance…zemiakove pirohy atd. podobne ako anickav
1642 příspěvků 19.4.09 17:25
Já bych je v těstovinách nechala - gnocchi se do těstovin počítají. Vypadá to na dobrý recept.
Možná to vyzkouším tak, že brambory budu vařit dle Bedlina receptu na „Bramborové knedlíky od máti z Bystřan“ - tj. oloupané, vařit, slít, rozšlehat a přidat mouku. Zkusím a poreferuji, jak vyšly poměry ingrediencí.
2904 příspěvků 19.4.09 15:45
To sú teda asociácie! Ja zas, ak vidím svoju červenú flísovú bundu, vidím Teba…
Fakt dávam polohrubú a príp. trochu detskej krupice - tú doma mávam, kvôli krupicovým haluškám (noky) do polievok…
Peknú nedeľu!
2302 příspěvků 19.4.09 04:13
Však jsem na Tebe myslela, když jsem dotaz psala.
Jak mi doma dojde hrubá mouka, okamžitě mi to
asociuje - Anička - polohrubá mouka…
2904 příspěvků 19.4.09 03:37
nechcem ťa pliesť, ja dávam na 1 kg uvarených vychladnutých zemiakov asi 400 g POLOHRUBEJ múky a dve vajcia…tak si vyber…:-))
2302 příspěvků 19.4.09 03:27
Jolanko, děkuji za rady!! Zítra budou ke králíku, napíšu, jak se povedly.
Casino, jasně, použiju hrubou, ta to jistí.
5068 příspěvků 19.4.09 01:20
Sylvie, noky, nocky po nasom vychodniarsky sulance.Robievam. Nie podla tohto receptu ale tak od oka.Normalne dam len jedno vajco na to pol kila zemiakov staci a muku pridavam postupne az sa cesto drzi spolu a nie je ani mazlave, ani tuhe ale take este nadychane a da sa dobre zlahka sulat. Vysulam, vyvalkam valceky, sulance a krajam. Ked ich ideme robit ala italia tak vezmem vidlicku taku co ma dlhe zuby. Akoby zapichnem trosku naklonenu do utierky/stola(kde mam narezane nocky) a tie nocky raz dva sa vyvalaju zdola nahor po tej vidlicke. Neboj, len z toho nerob vedu a moc nad tym nepremyslaj, ale ber to tak od oka od cesta az po finale a uvidis ake budu chutne… No a kedze ja nemam muku len hladku tak ich robievam z hladkej, dakedy pridavam jemnu krupicku.
Poz.:.. tie italske naozaj mozu byt kludne aj z tolko vajec ako je v recepte a dokonca aj viac…to vies-taliani..;-)) …nech sa dari a chuti..;))
Nemám a nemám, nedělám
) Toto by mohlo být od pohledu jedlé, pokud
mouka bude hrubá a zapracovaná do těsta 
2302 příspěvků 19.4.09 00:17
Prosím, máte někdo vyzkoušený tento recept, nebo máte jiný tip??
Děkuji moc
Sylvie
33 příspěvků 25.1.09 03:43
A ta mouka je jenom na podsypani a nebo i do testa? A jaka?
Díky, také jsem o tom uvažovala. Já to tedy přešoupnu někam jinam.
21 příspěvků 25.1.09 03:43
Bramborové noky v Těstovinách? To se bude hodně špatně hledat, protože receptík vypadá na mňamovej. Ale když budu chtít najít Bramborové noky, určitě je nebudu hledat v Těstovinách. Doporučuji přehodit do jiné kategorie.