Recept Bramborové noky s omáčkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramborové noky s omáčkou

Postup

1. Brambory uvaříme doměkka, scedíme, oloupe­me a ještě horké prolisujeme. Smícháme s mou­kou, vejcem a 1 lžičkou soli a vypracujeme těsto, které necháme 15 min. odpočinout. 2. Jablka, pórek a celer očistíme a omyjeme. Vše nadrobno pokrájíme a osmahneme na rozehřátém, másle. Zalijeme citronovou a jablečnou šťávou a zeleninovým vývarem. Přidáme majoránku, uvedeme do varu a vaříme, dokud neni zelenina s jablky měkká a omáčka nezhoustne. Poté vmícháme smetanu, osolíme a opepříme. 3. Z těsta vypichujeme noky a po částech je vaří­me ve vroucí osolené vodě. Jakmile vyplavou na povrch, vyjmeme je a necháme okapat.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 04.12.01 vloženo
  • 13403x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g brambor
  • 200 g celozrnné mouky
  • 1 vejce
  • 3 jablka
  • 100 g pórku
  • 100 g řapíkového celeru
  • 1 lžíce másla
  • šťáva z 1 citronu
  • 100 ml jablečné šťávy
  • 500 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • 1 lžíce majoránky
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborové noky s omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz