Recept Bramborové noky s omáčkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramborové noky s omáčkou

Postup

1. Brambory uvaříme doměkka, scedíme, oloupe­me a ještě horké prolisujeme. Smícháme s mou­kou, vejcem a 1 lžičkou soli a vypracujeme těsto, které necháme 15 min. odpočinout. 2. Jablka, pórek a celer očistíme a omyjeme. Vše nadrobno pokrájíme a osmahneme na rozehřátém, másle. Zalijeme citronovou a jablečnou šťávou a zeleninovým vývarem. Přidáme majoránku, uvedeme do varu a vaříme, dokud neni zelenina s jablky měkká a omáčka nezhoustne. Poté vmícháme smetanu, osolíme a opepříme. 3. Z těsta vypichujeme noky a po částech je vaří­me ve vroucí osolené vodě. Jakmile vyplavou na povrch, vyjmeme je a necháme okapat.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 04.12.01 vloženo
  • 12801x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g brambor
  • 200 g celozrnné mouky
  • 1 vejce
  • 3 jablka
  • 100 g pórku
  • 100 g řapíkového celeru
  • 1 lžíce másla
  • šťáva z 1 citronu
  • 100 ml jablečné šťávy
  • 500 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • 1 lžíce majoránky
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborové noky s omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz