Recept Bramborové nočky se zelím

Labužník jandule02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Brambory prolisujeme (studené), přidáme mouku, zloutky a sůl a zpracujeme vláčné těsto. Z těsta vyválíme válečky o průměru cca 2 cm a ukrajujeme nočky, které zaváříme do vařící osolené vody. Když vyplavou, vyndaváme děrovanou lžící, propláchneme rychle studenou vodou a dáváme do mísy. Zelí udusíme na sádle a 1 cibuli, dochutíme obvyklým způsobem podle vlastní chuti. Na pánvi rozškvaříme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme nakrájenou cibuli (nikoli na drobno) a usmažíme do zlatova. Smícháme nočky, zelí (je dobré je před vařením překrájet) a slaninu s cibulkou.

Recept je z kategorií: Knedlíky

Nahlásit recept

  • 01.03.06 vloženo
  • 8778x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodinu

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg uvařených brambor
  • 300 g polohrubé mouky
  • 2 žloutky
  • sůl
  • 500 g kysaného zelí
  • 5 cibulí (středních)
  • 20 dg anglické slaniny (ne až tak libové)
  • 5 dg sádla
  • k dochucení zelí sůl, ocet, cukr

Doporučená příloha

  • vařené uzené maso nebo domácí klobása

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborové nočky se zelím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Štika na smetaně Štika na smetaně
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz