Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Horké brambory ihned prolisujeme na vál. Přidáme mouku, krupici, pečivový prášek, sůl a vypracujeme ve středně tuhé těsto. Přidáme maso, petrželku a pepř, chcete-li. Vyválíme krokety - válečky (někdy je připravuji do tvaru krátkých ¨mrkviček a pak do tluščího konce zasunuji kousek petrželky), které obalíme ve vejci a potom strouhance. Strouhanku dobře přitiskneme a oklepeme, aby se nám zbytečně v tuku nepřipalovala. Osmažíme krokety do zlatohněda. Jiný postup: Předehřát troubu na 100°C. Smíchat rozmačkané bramhory se žloutkem, solí a pepřem. Vložit na 10min. do trouby. Vyjmout a nechat vychladnout. Vytvarovat válečky asi 5cm dlouhé. Vyválet je v mouce, namočit do vajec smíchaných s mlékem a obalit ve strouhance, nebo mandlích. Osmažit krokety v horkém oleji do zlatověhněda.
Recept je z kategorií: Bramborové přílohy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bramborové krokety 2