Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Uvařené, oloupané a za horka prolisované brambory smícháme s krupicí. Do vychladlých přidáme sůl, vejce, podle potřeby mouky a vypracujeme těsto. Potom do něho přidáme na másle usmaženou housku. Dobře vše zpracujeme a nakrájíme stejné kousky, uděláme knedlíky, které vložíme do osolené, vařící vody na 15-20min (podle velikosti knedlíků). Uvřené knedlky vyjmeme a ihned natrhneme dvěma vidličkami, polijeme máslem, neb je posypeme na másle opraženou strouhankou. TIP: Knedlíky můžeme také připavit bez kostiček krájené housky tak, že těsto vyválíme na 1 1/2cm silně a nekrájíme z něho čtverečky, naplníme je masitou nádivkou, zakulatíme a vařáme po 8-12min. Na míse je mastíme rozehřátým sádlem. Masová nádivka: Uzené maso smícháme s cibulkou na sádle opraženou a strouhanou houskou.
Recept je z kategorií: Knedlíky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bramborové knedlíky s krupicí
196 příspěvků 15.1.10 21:22
Vařil jsem je klasicky do šišek a jsou fatastický dvcet minut bylo moc, osmnáct by mi i stačilo.