Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sya Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Brambory oškrábeme a nakájíme na tlusté plátky. Fazolkám odřízneme konce, nakrájíme na 2,5 dlouhé kousky, propláchneme a necháme odkapat. Na pánvi při vysoké teplotě rozehřjeme máslo s olejem. Jakmile začne tuk prskat, vložíme do něj papričky, římský kmín, kurkumu a garam masalu. Oloupeme česnek, prolisujeme jej ke koření. Všechno za stálého míchání asi 30 vteřin zvolna opékáme. Do pánve přidáme brambory a trochu je osolíme. Mícháme je tak dlouho, až jsou stejnoměrně obalené kořením, máslem a olejem. Přimícháme fazolky, přikryjeme pokličkou, a za občasného míchání nejméně 15 min dusíme až jsou brambory měkké.
Recept je z kategorií: Bramborové přílohy
maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
14.8.17 13:44
Dobré to bylo . Pěkně ostré a
kořeněné, jak se na indické jídlo sluší. A protože jsem všechny
potřebné ingredience měla doma (fazolky, papričky a brambory z vlastní
zahrádky), také rychlé a levné
. Podávala jsem
s dušeným masem.
Masožravec mě sice během vaření častoval
nejapnými otázkami, jako proč v kuchyni pálím myrrhu (Gummiresina
myrrha; Commiphora myrrha) a kadidlo (rozuměj: cítil smažící se
koření) apod., ale pak celou svoji docela velkou porci snědl bez reptání.
Což chápu jako pochvalu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bramborové kari se zelenými fazolkami
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Tož takto jemně a precizně vybroušená směsice koření - a brambory i fazolky; TO JE TEDY MOC KRÁSNÝ RECEPT!