Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Renee Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Připravíme bramborové těsto podle návodu na sáčku, vejce nemusíme dávat (případně si připravíme těsto domácí, já ovšem, byť jinak polotovary nerada, nedám na bramborové těsto z Vitany dopustit). Než přilejeme vodu, vmíchámé do sypké směsi sušenou bazalku (případně petrželku, pažitku apod.). Těsto vyválíme na 4 mm a vykrajujeme formičkou hvězdičky. Ty naskládáme na tence vymaštěný plech a upečeme do zlatova. Získáme křupavé hvězdičky, k televizi výborné, jako příloha ovšem budou chtít trochu změkčit. Tedy převedeme v hrnci k varu vývar, vsypeme horké (!) hvězdičky, přiklopíme poklicí, hrncem zatřeseme a nevsáknutý vývar slijeme. Hvězdičky budou měkké a zároveň vypečené. Já dělám toto jídlo se směsí ze zelených fazolek. Fazolky vždycky vařím v páře, takže mi pod pařáčkem zbyde zelená fazolková voda. Tu trochu dochutím a hvězdičky spařím touhle vodou. Je to docela rychlá příloha (když se použije pytlíkové těsto), přitom docela dekorativní a hezká. Útlocitnějším povahám je třeba nevykládat, že je těsto z pytlíku, sami to určitě nepoznají :-)
Recept je z kategorií: Bramborové přílohy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bramborové hvězdičky rychlé leč sváteční
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Jejda, to jsem objevil něco zajímavého!!! DÍKY. Zvláště ta fazolková voda.. no to je tedy fakt dobrý nápad…
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Chytré, jednoduché, moc se mi líbí ta variabilita možných doplňků. Už je to v oblíbených. Díky za inspiraci!