Recept Bramborové hrudky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme, přidáme asi 100 g másla, vejce a vyšleháme dohladka. Z hmoty odebíráme lžící hrudky, které klademe na olejem vymazaný pekáč nebo plech a vložíme do trouby rozehřáté na 180-200°C. Během pečení potíráme zbylým máslem, aby hrudky získaly zlatohnědou kůrku. Podáváme posypané zelenými bylinkami dle vlastního výběru coby přílohu k pečenému nebo grilovanému masu.

Recept je z kategorií: Bramborové přílohy

Nahlásit recept

  • 10.11.07 vloženo
  • 3365x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 6 středně velkých brambor
  • 120 g másla
  • 2 vejce
  • sůl
  • olej

Doporučená příloha

  • maso a zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborové hrudky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
bocianka
528 příspěvků 07.10.09 07:43
Re: Bramborové hrudky -teddybear

Jakýpak blbý medvěd, plně Tě chápu. Taky si ráda ulehčím práci a na nastříkání kaše pro zapečení použiju ustřihnutý mikrotenový sáček. Přeju hezký den.

teddybear
89 příspěvků 06.10.09 06:45
Re: Bramborové hrudky

Hm, jsem zřejmě jen blbý medvěd

kydy
99 příspěvků 06.10.09 06:33
Re: Bramborové hrudky

Medvěde Teddy, nerozčiluj se. Ne všechny příspěvky zde na fóru jsou míněny jako výčitka. Zde se mi to zdá v pořádku. Nekaž si den nějakou zbytečnou diskusí. Recept je super. Vyzkouším ho a jak se znám, tak ty hrudky posyspu mákem :-))

teddybear
89 příspěvků 06.10.09 06:18
Re: Bramborové hrudky Svevo,

vyčítáte mi, že nemám humor. No, asi ne, já vám nerozumím… Co je špatného a nehumorného na mikrotenovém sáčku (jestli chcete můžete do něj zasunout ozdobnou špičku) a co je vtipného na vaší poznámce? Můžete to vysvětlit pro hlupáka?

sveva
751 příspěvků 06.10.09 05:22
Re: Bramborové hrudky

Sáček od rohlíků bez ozdobné špičky? A jak by se to řeklo francouzsky?
Myslím, že všichni pochopili jak jsem to mínila, ten recept se mi přece zamlouvá. Trochu humoru.....
Zdravím.

teddybear
89 příspěvků 06.10.09 04:32
Re: Bramborové hrudky

Stříkat se dá i ustřiženým rohem sáčku od rohlíků a ten pak bez výčitek vyhodit.

sveva
751 příspěvků 06.10.09 04:10
Re: Bramborové hrudky

Jednoduchý způsob přípravy „pommes duchesse“ (pom dyšes), ušetří praní sáčku na ozdobné stříkání kaše, tzv. „sac á poche“ (sak á poš).
Nesmějte se, nějak mě to inspirovalo, protože zrovna včera jsem na to praní myslela.
Zdravím.

van.Thomas
192 příspěvků 05.10.09 22:04
Re: cept:

Velmi chutná a nápaditá příloha. Dokonce se dá docela sobře rozpékat. Jen vych to zkusil s jedním vejcem, aby to nebylo samé vajíčko.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz