Recept Bramborové hrudky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme, přidáme asi 100 g másla, vejce a vyšleháme dohladka.
Z hmoty odebíráme lžící hrudky, které klademe na olejem vymazaný pekáč nebo plech a vložíme do trouby rozehřáté na 180-200°C.
Během pečení potíráme zbylým máslem, aby hrudky získaly zlatohnědou kůrku.

Podáváme posypané zelenými bylinkami dle vlastního výběru coby přílohu k pečenému nebo grilovanému masu.

Recept je z kategorií: Bramborové přílohy


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.11.07 vloženo
  • 3161x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 6 středně velkých brambor
  • 120 g másla
  • 2 vejce
  • sůl
  • olej

Doporučená příloha

  • maso a zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborové hrudky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
bocianka
528 příspěvků 07.10.09 07:43
Re: Bramborové hrudky -teddybear

Jakýpak blbý medvěd, plně Tě chápu. Taky si ráda ulehčím práci a na nastříkání kaše pro zapečení použiju ustřihnutý mikrotenový sáček. Přeju hezký den.

 
teddybear
89 příspěvků 06.10.09 06:45
Re: Bramborové hrudky

Hm, jsem zřejmě jen blbý medvěd

 
kydy
99 příspěvků 06.10.09 06:33
Re: Bramborové hrudky

Medvěde Teddy, nerozčiluj se. Ne všechny příspěvky zde na fóru jsou míněny jako výčitka. Zde se mi to zdá v pořádku. Nekaž si den nějakou zbytečnou diskusí. Recept je super. Vyzkouším ho a jak se znám, tak ty hrudky posyspu mákem :-))

 
teddybear
89 příspěvků 06.10.09 06:18
Re: Bramborové hrudky Svevo,

vyčítáte mi, že nemám humor. No, asi ne, já vám nerozumím… Co je špatného a nehumorného na mikrotenovém sáčku (jestli chcete můžete do něj zasunout ozdobnou špičku) a co je vtipného na vaší poznámce? Můžete to vysvětlit pro hlupáka?

 
sveva
751 příspěvků 06.10.09 05:22
Re: Bramborové hrudky

Sáček od rohlíků bez ozdobné špičky? A jak by se to řeklo francouzsky?
Myslím, že všichni pochopili jak jsem to mínila, ten recept se mi přece zamlouvá. Trochu humoru.....
Zdravím.

 
teddybear
89 příspěvků 06.10.09 04:32
Re: Bramborové hrudky

Stříkat se dá i ustřiženým rohem sáčku od rohlíků a ten pak bez výčitek vyhodit.

 
sveva
751 příspěvků 06.10.09 04:10
Re: Bramborové hrudky

Jednoduchý způsob přípravy „pommes duchesse“ (pom dyšes), ušetří praní sáčku na ozdobné stříkání kaše, tzv. „sac á poche“ (sak á poš).
Nesmějte se, nějak mě to inspirovalo, protože zrovna včera jsem na to praní myslela.
Zdravím.

 
van.Thomas
190 příspěvků 05.10.09 22:04
Re: cept:

Velmi chutná a nápaditá příloha. Dokonce se dá docela sobře rozpékat. Jen vych to zkusil s jedním vejcem, aby to nebylo samé vajíčko.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Mrkvový salát Mrkvový salát
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz