Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
danda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Recept je z letošného časopisu FOOD.
Větší část najemno nakrájené cibule, dvě třetiny omytých brambor ve slupce nakrájených na větší kostky a česnek osmažte ve směsi másla a oleje. Když jsou brambory dohněda orestované a cibule vláčná, zalijte kuřecím vývarem a nechte vařit, až brambory změknou. Přidejte 100 ml smetany a nechte přejít varem. Vše dohladka rozmixujte tyčovým mixérem a dochuťte solí a pepřem. Zbylé brambory oloupejte a osmažte se zbylou cibulí, nenechte zhnědnout. K měkkým bramborám vlijte zbytek smetany, povařte a rozmixujte. Dochuťte solí, případně zázvorem, muškátovým oříškem podle chuti. Jako první do skleněného šálku vlijte tmavý krém a pak světlý z oloupaných brambor.
Recept je z kategorií: Bramborové polévky Speciality
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bramborové cappuccino
Parles, jedlé to je, ale už mám jinou verzi
Jol, i já na tebe myslím, často

Zeb, příště spodek udělám jako tradiční bramboračku, i s kořenovou zeleninou a houbama, rozmixuju a najemno přepasíruju, vršek si představuju jako řídkou bramborovou kaši se smetanou ve šlehačkové lahvi, ochucenou zázvorem.
, ale strávníci byli i tak překvapeni.
Je pravda, že původní verzi jsem odflákla
Dando, to je neco pro me :- ). Ale nemam rada chut bramborovych slupek, tak pro tu barvu pouziju trosku susenych hub. Jen nemam tak pekny hrnek. Krasna fotka.
5068 příspěvků 31.10.12 00:07
No jooo..Danda
zrovna dnes som na teba myslela

…a i kdybych bylo soutěživé, tak nemám šanci

Zatím vedete 2:0
No, to čumím,
to by mně v životě nenapadlo! A snad by to
mohlo být i jedlé!
Casino
, vždyť já tyhle špeky hledám
stejně jen kvůlivá tobě 

Na recept se těším
V šuplíku mám recept, který jsem nazval „Salámová tiramisa“
Asi ho sem přece jenom vložím…
Pro srandu strunatcům a časopisu FOOD