Recept Bramborové cappuccino

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Recept je z letošného časopisu FOOD.

Postup

Větší část najemno nakrájené cibule, dvě třetiny omytých brambor ve slupce nakrájených na větší kostky a česnek osmažte ve směsi másla a oleje.

Když jsou brambory dohněda orestované a cibule vláčná, zalijte kuřecím vývarem a nechte vařit, až brambory změknou.

Přidejte 100 ml smetany a nechte přejít varem. Vše dohladka rozmixujte tyčovým mixérem a dochuťte solí a pepřem.

Zbylé brambory oloupejte a osmažte se zbylou cibulí, nenechte zhnědnout. K měkkým bramborám vlijte zbytek smetany, povařte a rozmixujte.

Dochuťte solí, případně zázvorem, muškátovým oříškem podle chuti.

Jako první do skleněného šálku vlijte tmavý krém a pak světlý z oloupaných brambor.

Recept je z kategorií: Bramborové polévky Speciality


Reklama

Nahlásit recept

  • 30.10.12 vloženo
  • 2427x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 min

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2 větší cibule
  • 350 g brambor
  • 6 stroužků česneku
  • 100 ml olivového oleje
  • 100 g másla
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 250 ml smetany
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • parmazán na posypání (není nutný)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 30.10.12 20:53

Uvaření se již líbí 10 labužníkům

Diskuse k receptu Bramborové cappuccino

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.10.12 18:51

Parles, jedlé to je, ale už mám jinou verzi :-)

Jol, i já na tebe myslím, často :-) :hug:

Zeb, příště spodek udělám jako tradiční bramboračku, i s kořenovou zeleninou a houbama, rozmixuju a najemno přepasíruju, vršek si představuju jako řídkou bramborovou kaši se smetanou ve šlehačkové lahvi, ochucenou zázvorem.
Je pravda, že původní verzi jsem odflákla :-), ale strávníci byli i tak překvapeni.

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.10.12 16:41

Dando, to je neco pro me :- ). Ale nemam rada chut bramborovych slupek, tak pro tu barvu pouziju trosku susenych hub. Jen nemam tak pekny hrnek. Krasna fotka.

 
jolana
5064 příspěvků 31.10.12 00:07

No jooo..Danda :kytka: zrovna dnes som na teba myslela :* :mavam:

 
casino
4469 příspěvků 30.10.12 23:08
Já vím...

…a i kdybych bylo soutěživé, tak nemám šanci :oops:
Zatím vedete 2:0 :mrgreen:

 
parles
302 příspěvků 30.10.12 22:59

No, to čumím, 8o to by mně v životě nenapadlo! A snad by to mohlo být i jedlé!

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.10.12 22:25

Casino :-), vždyť já tyhle špeky hledám stejně jen kvůlivá tobě :-)
Na recept se těším :-)

 
casino
4469 příspěvků 30.10.12 22:18
Paráda, to je pjééékne

:potlesk:
V šuplíku mám recept, který jsem nazval „Salámová tiramisa“ 8)
Asi ho sem přece jenom vložím… :think:
Pro srandu strunatcům a časopisu FOOD :mrgreen:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz