Recept Bramborové cappuccino

danda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Recept je z letošného časopisu FOOD.

Postup

Větší část najemno nakrájené cibule, dvě třetiny omytých brambor ve slupce nakrájených na větší kostky a česnek osmažte ve směsi másla a oleje. Když jsou brambory dohněda orestované a cibule vláčná, zalijte kuřecím vývarem a nechte vařit, až brambory změknou. Přidejte 100 ml smetany a nechte přejít varem. Vše dohladka rozmixujte tyčovým mixérem a dochuťte solí a pepřem. Zbylé brambory oloupejte a osmažte se zbylou cibulí, nenechte zhnědnout. K měkkým bramborám vlijte zbytek smetany, povařte a rozmixujte. Dochuťte solí, případně zázvorem, muškátovým oříškem podle chuti. Jako první do skleněného šálku vlijte tmavý krém a pak světlý z oloupaných brambor.

Recept je z kategorií: Bramborové polévky Speciality

Nahlásit recept

  • 30.10.12 vloženo
  • 3584x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 min

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2 větší cibule
  • 350 g brambor
  • 6 stroužků česneku
  • 100 ml olivového oleje
  • 100 g másla
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 250 ml smetany
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • parmazán na posypání (není nutný)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 30.10.12 20:53

Uvaření se již líbí 10 labužníkům

Diskuse k receptu Bramborové cappuccino

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bramborové cappuccino

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.10.12 18:51

Parles, jedlé to je, ale už mám jinou verzi :-)

Jol, i já na tebe myslím, často :-) :hug:

Zeb, příště spodek udělám jako tradiční bramboračku, i s kořenovou zeleninou a houbama, rozmixuju a najemno přepasíruju, vršek si představuju jako řídkou bramborovou kaši se smetanou ve šlehačkové lahvi, ochucenou zázvorem.
Je pravda, že původní verzi jsem odflákla :-), ale strávníci byli i tak překvapeni.

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.10.12 16:41

Dando, to je neco pro me :- ). Ale nemam rada chut bramborovych slupek, tak pro tu barvu pouziju trosku susenych hub. Jen nemam tak pekny hrnek. Krasna fotka.

jolana
5068 příspěvků 31.10.12 00:07

No jooo..Danda :kytka: zrovna dnes som na teba myslela :* :mavam:

casino
4497 příspěvků 30.10.12 23:08
Já vím...

…a i kdybych bylo soutěživé, tak nemám šanci :oops:
Zatím vedete 2:0 :mrgreen:

parles
308 příspěvků 30.10.12 22:59

No, to čumím, 8o to by mně v životě nenapadlo! A snad by to mohlo být i jedlé!

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.10.12 22:25

Casino :-), vždyť já tyhle špeky hledám stejně jen kvůlivá tobě :-)
Na recept se těším :-)

casino
4497 příspěvků 30.10.12 22:18
Paráda, to je pjééékne

:potlesk:
V šuplíku mám recept, který jsem nazval „Salámová tiramisa“ 8)
Asi ho sem přece jenom vložím… :think:
Pro srandu strunatcům a časopisu FOOD :mrgreen:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz