Recept Bramborová roláda

(Hodnoceno 1x) Labužník jandule02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Brambory uvaříme do měkka (pokud je vaříme ve slupce, po uvaření samozřejmě oloupeme), necháme vychladnout. Pak rozmačkáme v lisu na brambory (nebo na jemno nastrouháme), přidáme mouku, vejce a sůl (pokud brambory nebyly vařené v osolené vodě) a zpracujeme vláčné těsto. Těsto rozdělíme na 4 díly, každý díl rozválíme na placku asi 0,5 cm silnou. Placky poklademe na tenko krájenou anglickou slaninou, šunkou nebo uzeným a svineme. Konce dobře uzavřeme. Tyto záviny vkládáme opatrně do vařící osolené vody a vaříme cca 20 min. Poté opatrně vyndáme naběračkou na knedlíky. Když se záviny vaří, rozkrájíme cibuli, dáme na sádlo a usmažíme do zlata. Hotové záviny krájíme na kolečka, omastíme smaženou cibulkou. Tip: placky válejte na mikrotenové folii, nebo alobalu - lépe se svinují.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 22.09.06 vloženo
  • 7889x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hod

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1,2 kg brambor
  • 500 g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • sůl
  • 300 g libové anglické slaniny nebo šunka nebo uzené
  • 3-4 velké cibule
  • 200 g sádla

Doporučená příloha

  • zelný salát, zelí, špenát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 12.3.17 12:29

Náplň byl dnes mix anglické slaniny a zbytku šunky (zvonařky).
Děláno z poloviční dávky, vařeno v ubrousku nad parou.
Dávkování skvěle sedí, nemusela jsem nic přidávat ani ubírat :)
K roládě jsme měli špenát…

Diskuse k receptu Bramborová roláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bramborová roláda

gmp
1603 příspěvků 11.3.13 19:48
,

Do vody na vaření přidávám lžičku Amylonu, rozmíchanou ve studené vodě.

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborová roláda- muso,

je mnohem snadnější, když to v té průhledné folii zaroluješ, na koncích svážeš a dáš tak vařit, roláda se lépe vyndavá a neláme se.
Dávám ještě do těsta na 1 kg brambor 100 g solamylu, jako příloha je moc dobré dušené zelí ať už bílé či červené. Vaření zdar. T.

muso
118 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborová roláda

Dobrý nápad,dnes jsem ty roládky vyzkoušela,jenom jsem uzené nakrájela na kostičky a opražila na cibulce.Nakonec jsem měla strach,at se mi nerozbalý ve vodě,tak jsem je vařila v ubrousku.Tak ti řeknu bašta-díky za inspiraci

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Reveňový koláč Reveňový koláč
Jahodový pohár Jahodový pohár
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz