Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Uvařené brambory necháme vychladnout, oloupáme a nastrouháme, nebo umeleme. Přidáme sůl, vejce, hrubou mouku, krupici a vypracujeme tužší těsto. Vyválíme na obdelník a položíme jej na pomoučený ubrousek. Povidla smícháme s perníkem a potřeme tím těsto. Pomocí ubrousku pevně svineme a po obou stranách ubrousek zavážeme. Závin uvaříme ve vodě asi 15 - 20 minut a podáváme jej teplý posypaný na sucho opraženou strouhankou, mletým cukrem a zalitý rozehřátým máslem.
Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bramborová roláda z Horácka
jsem zvědava, jak Ti roláda zachutná. U nás již kvetly sněženky a bledule i sasanky se už chystaly na květ, když nám napadlo skoro půl metru sněhu…a už zase sněží…
Moře pozdravů do Kimberly!
právě žiji v zasněžené romanci a to se opravdu takovéto recepty hodí. A navíc mě manžel právě připomenul, že jsme roládu už dávno neměli. On si ještě obvykle poručí mletý mák místo strouhanky ;o)
Pa,
166 příspěvků 25.1.09 03:43
Mam jeste od lonska ctyri sklenice svestkovych povidel…rolada bude bajecna, vim to. Ale ja bych sladke tak NEMELA…
Babi, krasny den! V Beaver Valley uz jsou snezenky, ale snehu porad dost a dost.
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
babi, ty mě těmi bramborovými receptíky chceš umučit úplně do mrtva.;-))