Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník marianne02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Dostatečně vychladlé oloupané brambory, vajíčka a okurek nastrouháme najemno, smícháme s pomazánkovým máslem, majonézou, taveným sýrem a hořčicí. Osolíme dle chuti. Vystačí asi na jeden a půl veky. Krajíčky veky pomažeme vyšší vrstvou bramborové pomazánky a zdobíme dle chuti - např. plátkový tvrdý sýr, kvalitní šunka, debrecínská pečeně aj., vajíčko, okurek, kapie, kapary, olivy apod. Chlebíčky necháme v chladu zaležet několik hodin, nejlépe do druhého dne. Dobrou chuť.
Recept je z kategorií: Obložené chlebíčky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
26.1.07 00:00
chutná nejen na chlebíčkách, ale i na zelenině, vyzkoušejte
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bramborová pomazánka na obložené chlebíčky
Lahůdkářství Paukert
5068 příspěvků 10.2.10 20:24
repete
1136 příspěvků 23.10.09 23:37
Zas u nás nastává čas pojídání obložených chlebíčků a tak si dovoluji vytáhnout pro nové Labužníky na světlo tuto pomazánku. Je naprosto senzační…
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
jsem potěšená Tvojí chválou, ale počkej příště… zkusím něco vymyslet aby to nebylo fádní. Horší už to bude s volnem, už je stop dovolených …a ty soboty, jak za Marie Terezie.....pa Zlata
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Tvoje pohoštění bylo královské i bez této pomazánky… Doufám, že budu mít brzy příležitost se „revanšovat“!!
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
škoda, že jste nevytáhly receptík v sobotu, mám uloženo dlouho, ale ani jsem nevzdychla. Na mini setkání s Blančou a Boninkou by se mně též hodilo. Obě Vás zdraví Zlata
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky za připomenutí receptu, už jsem ji dlouho nedělala. Vím, že byla moc dobrá.
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
..kedze ju pripravujem tak ju vytiahnem zasa na svetlo labuznikovo pre tych co radi chlebicky
…krasny den..:)
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Víte, že chlebíčky jsou typicky českou specialitou? Kde se v Čechách vzaly? Našel jsem zajímavej článek na chlebíčkové téma, tak se mrkněte, pro kulináře a chlebíčkáře inspirativní:) http://www.gambrinus.cz/…o-chlebicek/
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Jolanko, díky a zdravím, dobrou noc! M.
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Taky tak ako predo mnou…bola ( uz neni ) vyyyborna..
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak jsem také zkusila, jen jsem přidala 4barevný pepř, pomazánka je skutečně výborná. Máme jí dost, tak jsem zvědavá, jaká bude, až se proleží.
Ano, Esme, i u nás zbylo trochu a včera jsem pomazánku dala na okurku a papriku k večerní televizi, byla rozleželá ...... zdravé noční mlsání
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Esme - pěkný test trvanlivosti:-))
Dando - omluva za překlep v mém předchozím příspěvku - správně: …doufám, že chlebíčky chutnaly… (ne se povedly - příprava je jednoduchá).
Mám radost, že vám všem chutná a do deničku se ráda podívám nejen na foto. Deničky (obecně všechny) si ráda čtu, např. při pročítání deníčku od Iva jsem narazila na Einstainovu hádanku… a patřím mezi 2% (zkuste hádat, je velmi zajímavá!) M.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Byla jsem zvědavá jak dlouho taková pomazánka vydrží.
Dala jsem tedy zbytek do lednice. Dnes (po deseti dnech) jsem si na ni vzpomněla a vyzkoušela. Byla pěkně „proleželá“ a chutnala výborně.
Jak by chutnala za pár dní se už nikdo nedoví…
Pomazánka sklidila úspěch takový, že se jen zaprášilo, na sobotu bude znovu a snad stihnu i foto do deníčku
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Esme, to nevadí, vypadají opravdu skvěle.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
ty chlebíčky jsou ukradené z netu. Nepředstírám že je to moje práce.
Spíše jsem je tam přidala pro pokochání a inspiraci ostatním. …ale tvoje pomazánka je pro mne opravdu výhra v loterii.
Ještě jednou…díky moc.
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Esmeraldo, chlebíčky jsou nádherně nazdobené! Díky za obrázek a inspiraci ke zdobení pro příště.
Dando, doufám, že se chlebíčky povedly.
Hotovo, je výborná, namazala jsem na toustový chleba zítra do školy ke svačině, zbytek odpočívá v lednici, přijde návštěva, budou chlebíčky a už se moc těším na reakce
Díky .-)
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Vyrobila jsem 36 chlebíčků.
Bylo nás na ně sedm.(Dalo by se říci šest, protože se vnučka v jednom poďoubala a nechala.)
Za nadšených výkřiků chvály zmizely ještě před večeří.
Definitivně se budou opakovat…a ne jednou.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
brambory jsou uvařené. Zítra jdu na to.
297 příspěvků 25.1.09 03:43
ano, jak napsal manek - mohou:-) vydržet i týden. Vrstvu pomazánky babička dává opravdu vyšší - tak 0,5cm rovnoměrně i na okrajích chlebíčků, a tak jsou nejlepší asi po 2 dnech, kdy se chlebíčky s pomazánkou „spojí“ (nasáknou vlhkost) a vytvoří jeden harmonizující celek.
Ať se povedou, z vlastní zkušenosti (nejen) cizinci různých národností papají a papají… Hezký den.
myslím, že určitě ano. Děláme něco hodně podobného, jenom ještě přidáváme rozetřený česnek a v lednici vydrží i týden (tedy, spíš skoro nikdy nevydrží!).
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
…a kdyby se mi nesmekla ručka, byla by má otázka v jednom odkazu.
V sobotu musím udělat tác chlebíčků a chci konečně vyzkoušet tuto pomazánku. Jenom si nejsem jistá zda si ji mohu udělat pár dní dopředu.
Labužníci poraďte. Dík.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
včera jsem vyzkoušela Tvoji pomazánku, chlebíčky jsem ozdobila jenom na tenko nakrájenou okurkou a bylo to velice dobré. Určitě připravím zase ;o)
Přeji Ti pěkný den!
297 příspěvků 25.1.09 03:43
jsem ráda, že Ti chlebíčky chutnaly. Měj se hezky.
vyzkoušeno..je to dobrota, díky.
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Děkuji všem za reakce. Chlebíčky s touto pomazánkou jsou opravdu výborné a takové „odlehčené“, recept mám od manželovy babičky.
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
děkuji, vzala jsem Philadelphia a bylo to dobré. Stojí to za vyzkoušení.
Happy New Year do Oz
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Marianne, tohle vypadá jako prima rychlovka.
Chlebíčky miluji a všem (národnostem) moc chutnají.
Tady v Oz si je v obchodě koupit nemůžu a patlat se s bramborovým salátem se mi někdy moc nechce. Určitě tvoji verzi vyzkouším.
Lydia, nevím jak chutná Philadelphia v Rakousech, ale tady je velice podobná, dalo by se i říct identická s pomazánkovýn máslem…aspoň s těmi pomazánkovými másly které jsem ochutnala na návštěvě v ČR.
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Pomazánka je boží ,vyzkoušela jsem ji právě teď, na silvestrovské chlebíčky, moc nám chutná -děkuji!
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
chtěla bych tuto pomazánku zkusit na zítra. Co mám vzít místo pomazánkového másla. Už jsem se na složení někde ptala, ale to bylo do těsta. Tvaroh by byl podle mne trochu mdlý. Mohla bych vzít třeba Philadelphia ?
98 příspěvků 25.1.09 03:43
Takto toto vyzerá veľmi dobre. Musím čo najskôr vyskúšať.