Recept Bramborová polévka skelná

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramborová polévka skelná

Postup

Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme do hrnce s vodou. Přidáme také očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, sůl a kmín. Houby rozdrtíme a dáme je vařit s brambory. Krupky spaříme a zvlášť je uvaříme v osolené vodě s přidáním lžičky sádla (aby se nepřipalovaly). Uvařené brambory, zeleninu i krupky spojíme, podle chuti osolíme, dokořeníme majoránkou a prolisovaným česnekem a doplníme sádlem nebo nasekanými škvarky.

Recept je z kategorií: Bramborové polévky

Nahlásit recept

  • 6029x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 velké brambory
  • 1 mrkev
  • kousek celeru
  • 10 g sušených hub
  • sůl
  • kmín
  • 20 g krupek
  • česnek
  • majoránka
  • 40 g sádla nebo škvarků

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 30.11.15 15:02

Dělávám často, jen už dávno krupky vařím společně se vším ostatním, zjistila jsem, že je vždy vařeno během ani ne dvaceti minut vše akorát a na „funkci to vliv nemá“ :)

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Bramborová polévka skelná

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2300 příspěvků 01.12.15 10:14

@Dadooa Já někdy také :) To namáčení je spíš síla zvyku okoukané od babičky, maminky i tety :D
Ale když bývá fofr, hodím je také rovnou. Jen letos tiše trpím, že nebyly, takže to šidím těmi žampiony: koupím - strčím do sušičky… Snad příští rok bude lépe :mavam:

Dadooa
268 příspěvků 30.11.15 21:15

@Zuzka1973 @Eja Tak ja tam hazim susene houby rovnou. Uvari se spolu s oststnim. Zadne namaceni nebo vareni zvlast. je to supr dupr. :mavam:

Zuzka1973
2300 příspěvků 30.11.15 18:34

@Eja Já to dělám jako ty, vše v jednom hrnci, jen samozřejmě majoránku a česnek až ke konci, ty houby namáčím také a přidávám pak i s tou vodou - ale letos mám smůlu… musela jsem použít sušené žampiony, protože u nás vůbec letos nebyly, tak poslední loňské schovávám na vánočního kubu a ostatní pokrmy šidím sušenými žampiony, přeci jen sušené nejsou tak odlišné od jiných hub tak, jako syrové (až na tu barvu). :)
Mně(v receptu) přišlo líto vařit ty krupky zvlášť, když na tu funkci (chuť) to opravdu vliv nemá ;) :D
:mavam:

Eja
3852 příspěvků 30.11.15 16:21
Zuzka1973

„na funkci to vliv nemá“ :mrgreen: jsi mne rozesmála :) nemá…ani na chuť.
Sušené houby namočím. To jediné zvlášť a předem.
Do kastrolu na máslo nasypu nakrájené brambory, kořenovou zeleninu, krupky, chvíli proháním vařečkou, zaliji horkou vodou, přidám vymačkané houby, sůl, pepř, 20 minut. Majoránka, trocha česneku a hotovo.
Oblíbená jedna z mnoha bramboraček :mavam:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz