Recept Bramborová polévka se špenátem

(Hodnoceno 2x) pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bramborová polévka se špenátem

Postup

1. Brambory oloupeme a nakrájíme na 1 cm silné plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle dozlatova. Zalijeme vývarem a ochutíme muškátem, novým kořením a citronovou kůrou. 2. Vývar uvedeme do varu, přidáme brambory, pod pokličkou vaříme 15 minut. Vložíme špenát a vaříme, dokud se nerozmrazí. 3. Odebereme šálek polévky a spolu s mandlemi rozmixujeme. Do zbylé polévky zamícháme zaky­sanou smetanu a připravíme jemné pyré. Do pyré vmícháme mandlový krém, krátce prohřejeme, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Polév­ku můžeme podávat případně se smetanou, s opra­ženými mandlovými lupínky a s citronovou kůrou.

Recept je z kategorií: Bramborové polévky

Nahlásit recept

  • 14.11.02 vloženo
  • 5498x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 250 kcal, 4 g bílkovin, 20 g tuků, 13 g sacharidů
  • 150 g brambor
  • 1 cibu­le
  • 2 lžíce másla
  • 1 litr zeleninového vývaru (ínstantní)
  • špetka muškátového květu
  • špetka nového koření
  • 2 lžičky strouhané citro­nové kůry
  • 150 g mra­ženého špenátu
  • 50 g mandlových lupín­ků
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • sůl
  • pepř
  • 1-2 lžičky citronové šťávy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 24.9.20 15:04

Co já vím, tak do bramboračky vždycky patřily houby. A když nemáte houby, dejte tam mandle. :-) Pokud neumíte udělat poctivý vývar, exotické ingredience nic nezmůžou, když to nakonec zalijete bryndou z pytlíku. Já dělal s kuřecím vývarem, a taky to nebyla žádná sláva. Jíst se to dá, ale chybí tomu… abych tak řekl… prostě ksicht. Je tam spousta ingrediencí, z nichž žádná se neprosadí. Bramboračka voní houbami, vývar chutná po mase, ale tohle je takové všechno a nic. Navíc jsem dnes provedl experimentální důkaz, že dávat mandle do bramboračky je hovadina.

Odkaz na uvaření

Lyduska 18.11.17 11:08

Namiesto mandlí som dala 50 g mandľovej múky. Namiesto 2 PL zakysanej smotany som dala 0,5 dl šľahačkovej smotany. Pred pridaním smotany som polievku rozmixovala ponorným mixérom.
Polievka je výborná.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Bramborová polévka se špenátem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Kuře na medu Kuře na medu
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz