Recept Bramborová polévka s lososem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bramborová polévka s lososem

Postup

1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ze­leninu očistíme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. 2. Rybí základ a 250 ml vody uvedeme v hrnci do va­ru, přidáme zeleninu a brambory a pod pokličkou při mírné teplotě asi 20 minut vaříme. 3. Polévku propasírujeme sítem či rozmixujeme. Vmícháme smetanu, sůl a pepř a uvedeme do varu. 4. Lososí plátky necháme na kuchyňském papíru okapat a nakrájíme na tenké plátky. Kopr zbavíme nečistot, omyjeme, osušíme a otrháme od stopky. Bramborovou polévku nalijeme do taliřů, rozdělíme lososí plátky a ozdobíme koprem. Podle uvážení mů­žeme do každého talíře přidat 1 lžíci zakysané sme­tany a ozdobit celerovou natí. Tip: Rybí základ a vodu můžeme nahradit 1 l zeleninového vývaru.

Recept je z kategorií: Polévky rybí a z mořských živočichů

Nahlásit recept

  • 14.11.02 vloženo
  • 5641x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 250 kcal, 14 g bílkovin, 10 g tuků, 28 g sacharidů
  • 500 g moučných bram­bor
  • 1 svazek polévkové zeleniny
  • 750 ml rybího základu (konzerva)
  • 100 ml smetany
  • sůl
  • pepř
  • 200 g uzených lososích plátků
  • 3 snítky kopru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborová polévka s lososem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz