Recept Bramborová polévka s kabanosem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bramborová polévka s kabanosem

Postup

1. Pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Polévkovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, zeleninu na něm osmahneme a zalijeme 1 1/2 l vody. 2. Brambory nakrájíme na kostky. Kabanos nakrájíme na plátky. Brambory, uzeninu, kmín a tymián přidáme k zeleni­ně. Zalijeme vývarem a necháme zhruba 20 min. na malém ohni vařit. 3. Petrželku nadrobno posekáme. Polévku osolíme, opepříme a rozdělíme do talířů. Štědře posypeme petrželkou, popř. ozdobíme lístky čer­stvého tymiánu a podáváme.

Recept je z kategorií: Bramborové polévky

Nahlásit recept

  • 29.03.03 vloženo
  • 5161x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 590 kcal, 15 g bílkovin, 35 g tuků, 50 g sacharidů
  • 1 pórek
  • 2 svazky polévkové zeleniny
  • 4 lžíce másla
  • 800 g brambor
  • kmín
  • 250 g kabanosu
  • 1 lžička tymiánových lístků
  • 250 ml zelenino­vého vývaru (z kostky)
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 svazku petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborová polévka s kabanosem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz