Recept Bramborová polévka s kabanosem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bramborová polévka s kabanosem

Postup

1. Pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Polévkovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, zeleninu na něm osmahneme a zalijeme 1 1/2 l vody. 2. Brambory nakrájíme na kostky. Kabanos nakrájíme na plátky. Brambory, uzeninu, kmín a tymián přidáme k zeleni­ně. Zalijeme vývarem a necháme zhruba 20 min. na malém ohni vařit. 3. Petrželku nadrobno posekáme. Polévku osolíme, opepříme a rozdělíme do talířů. Štědře posypeme petrželkou, popř. ozdobíme lístky čer­stvého tymiánu a podáváme.

Recept je z kategorií: Bramborové polévky

Nahlásit recept

  • 29.03.03 vloženo
  • 4862x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 590 kcal, 15 g bílkovin, 35 g tuků, 50 g sacharidů
  • 1 pórek
  • 2 svazky polévkové zeleniny
  • 4 lžíce másla
  • 800 g brambor
  • kmín
  • 250 g kabanosu
  • 1 lžička tymiánových lístků
  • 250 ml zelenino­vého vývaru (z kostky)
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 svazku petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborová polévka s kabanosem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz