Recept Bramborová polévka (pro Lvy)

(Hodnoceno 1x) penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bramborová polévka (pro Lvy)

Postup

Do vody dáme vařit oloupané a na kostičky pokrájené brambory, sušené houby, přidáme kmín a osolíme. V menším kastrůlku zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme očištěnou nahrubo nastrouhanou zeleninu a osmahneme. Vložíme k bramborám, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a společně povaříme. Polévku dochutíme rozetřeným česnekem a nasekanou petrželkou a pažitkou. *Tip:* Chceme-li sytější a vydatnější polévku, přidáme do ní hrst ovesných vloček, krupky nebo kroupy. Čerpáno z knihy Vaříme podle hvězd (2001).

Recept je z kategorií: Bramborové polévky

Nahlásit recept

  • 24.06.05 vloženo
  • 17044x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4-5 brambor
  • 1-2 PL sušených hub
  • 200 g zeleniny (*kořenová zelenina, kedlubna, květák, rajče, aj.*)
  • 1 cibule
  • 1 PL oleje
  • 1-2 PL mouky
  • drcený kmín
  • majoránka
  • petrželka
  • pažitka
  • sůl
  • česnek
  • 1,5 l vody.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 2.2.14 13:27

Výborný recept. Pro zvýšení energetické hodnoty jsem přidala hrst krupek perliček, půl hrsti ovesných vloček a při servírování jsem doplnila houskou osmaženou na trošce sádla. Měli jsme ke skromnému obědu a díky osmažené housce nebylo již třeba jiné pečivo podávat ;-)

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Bramborová polévka (pro Lvy)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bramborová polévka (pro Lvy)

birkana
1723 příspěvků 3.2.14 13:12

… taky ráda jíšku? Já rád jíšku…

Nedá mi nevzpomenou p. Wericha a vodníka Čochtana - pamětníci jistě znají :kytka: ;) :mavam:

tlustá bába
1212 příspěvků 3.2.14 09:16

:lol: Ty jsi Šalamoun! :lol: :potlesk: Správně! Brambory, houby - a dál, čo sa páči.
K té mouce: ne, že bych nikdy nerozkvrdlala mouku ve vodě, mléce nebo smetaně, ale raději si udělám jíšku. Nejenom proto, že jí polovinu sním, než skončí v hrnci, ale přijde mi to potom nějaké voňavější a uvařenější. To je jako s paprikou, jistě se dá přidat později, ale na tuku rozvoněná, je na tuku rozvoněná.
Osobně bych zaprášila tu cibulku se zeleninou, ale každý, co mu chutná. :mavam:

birkana
1723 příspěvků 3.2.14 07:24

@Eja, @tlustá bába, já jsem tu zeleninu pochopila tak, že ty druhy psané v závorce můžu dát a nemusím :think:. Tedy každý podle chuti - dohromady 200 g.

Cibuli dávám osmažit spolu s kořenovou zeleninou. Tento recep mne zaujal právě proto, že nepoužívá jíšku ;). Dosud pro mě byla bramboračka vždycky jíšková 8o

tlustá bába
1212 příspěvků 2.2.14 21:18

A rajče jsi zapomněla. Souhlasím, ale je možné, že to neměla být normální bramboračka.
Osobně, vařím-li cos s květákem, tak ten květák vařím zvlášť. Výjimku tvoří květáková polévka. Která vzniká vařením čehokoliv společně s květákem. :lol:

Eja
3882 příspěvků 2.2.14 17:24
Lvice

Pro mne jako pro lvici ne, olej, cibule, květák a kedlubna do bramboračky :think:
Máslo. Mrkev, celer, petržel. Brambory, houby, česnek, majoránka, sůl, pepř. Trocha jíšky může být. Krupky klidně ano. Petrželka navrch do talíře.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Houbová smaženice Houbová smaženice
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz