Recept Bramborová polévka (pro Lvy)

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramborová polévka (pro Lvy)

Postup

Do vody dáme vařit oloupané a na kostičky pokrájené brambory, sušené houby, přidáme kmín a osolíme. V menším kastrůlku zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme očištěnou nahrubo nastrouhanou zeleninu a osmahneme. Vložíme k bramborám, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a společně povaříme. Polévku dochutíme rozetřeným česnekem a nasekanou petrželkou a pažitkou. *Tip:* Chceme-li sytější a vydatnější polévku, přidáme do ní hrst ovesných vloček, krupky nebo kroupy. Čerpáno z knihy Vaříme podle hvězd (2001).

Recept je z kategorií: Bramborové polévky

Nahlásit recept

  • 24.06.05 vloženo
  • 16218x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4-5 brambor
  • 1-2 PL sušených hub
  • 200 g zeleniny (*kořenová zelenina, kedlubna, květák, rajče, aj.*)
  • 1 cibule
  • 1 PL oleje
  • 1-2 PL mouky
  • drcený kmín
  • majoránka
  • petrželka
  • pažitka
  • sůl
  • česnek
  • 1,5 l vody.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 02.02.14 13:27

Výborný recept. Pro zvýšení energetické hodnoty jsem přidala hrst krupek perliček, půl hrsti ovesných vloček a při servírování jsem doplnila houskou osmaženou na trošce sádla. Měli jsme ke skromnému obědu a díky osmažené housce nebylo již třeba jiné pečivo podávat ;-)

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Bramborová polévka (pro Lvy)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
birkana
1687 příspěvků 03.02.14 13:12

… taky ráda jíšku? Já rád jíšku…

Nedá mi nevzpomenou p. Wericha a vodníka Čochtana - pamětníci jistě znají :kytka: ;) :mavam:

tlustá bába
1212 příspěvků 03.02.14 09:16

:lol: Ty jsi Šalamoun! :lol: :potlesk: Správně! Brambory, houby - a dál, čo sa páči.
K té mouce: ne, že bych nikdy nerozkvrdlala mouku ve vodě, mléce nebo smetaně, ale raději si udělám jíšku. Nejenom proto, že jí polovinu sním, než skončí v hrnci, ale přijde mi to potom nějaké voňavější a uvařenější. To je jako s paprikou, jistě se dá přidat později, ale na tuku rozvoněná, je na tuku rozvoněná.
Osobně bych zaprášila tu cibulku se zeleninou, ale každý, co mu chutná. :mavam:

birkana
1687 příspěvků 03.02.14 07:24

@Eja, @tlustá bába, já jsem tu zeleninu pochopila tak, že ty druhy psané v závorce můžu dát a nemusím :think:. Tedy každý podle chuti - dohromady 200 g.

Cibuli dávám osmažit spolu s kořenovou zeleninou. Tento recep mne zaujal právě proto, že nepoužívá jíšku ;). Dosud pro mě byla bramboračka vždycky jíšková 8o

tlustá bába
1212 příspěvků 02.02.14 21:18

A rajče jsi zapomněla. Souhlasím, ale je možné, že to neměla být normální bramboračka.
Osobně, vařím-li cos s květákem, tak ten květák vařím zvlášť. Výjimku tvoří květáková polévka. Která vzniká vařením čehokoliv společně s květákem. :lol:

Eja
3854 příspěvků 02.02.14 17:24
Lvice

Pro mne jako pro lvici ne, olej, cibule, květák a kedlubna do bramboračky :think:
Máslo. Mrkev, celer, petržel. Brambory, houby, česnek, majoránka, sůl, pepř. Trocha jíšky může být. Krupky klidně ano. Petrželka navrch do talíře.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz