Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Latinskoamerická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
K tomuto receptu som prisiel uplne nahodou, kukuricu bolo treba minut a
hlavne avokado uz bolo zrele. Tak s pomocou Googlu som spravil tuto Kolumbijsku
bramborovu polievku s kuracim masom a aji omackou smotanou a avokadom.
Su tu aj Labaci ktory su v tych koncinach tak dufam ze okomentuju.
1-Do vacsieho hrnca dame na rozohriaty olej zlahka oprazit cibulu a cesnak, pridame kuracie prsia, tiez rychlo oprazime, zalejeme kuracim vyvarom (ja som kupil zo samosky). Pridame zemiaky nakrajane na mensie kusky (skrobove na rozvarenie) a ked mame Juhoamericku bylinu guascas - ked nemame, nahradime bobkovym listom a petrzlenovou vnatou. (Ked chcete mat krajsie zviazeme ako bouquet garni). Pridame vodu podla potreby, aby bolo vsetko ponorene. Zvysime plamen a dame do varu. Znizime a varime cca 10 minut, pokial nie je kuracie mäso hotove. Maso vyberieme a odlozime na stranu na tanier. 2-Pokracujeme dalej vo vareni zemiakov, tak ze prve su uplne rozvarene a zahustia polievku a dalsie dva druhy pridane nakrajane na vacsie kocky, aby boli makke ale stale v celku tradicne sa pouzivaju male zemiaky Papas Criollas, ktore su zlte male voskove. Ja som ich nahradil mladymi Kipfler a Purple Wiking, ktore maju podobnu farbu a voskovu strukturu. 3-Na poslednych cca 15 minut pridame kukuricu nakrajanu na kolecka, tradicne sa pouziva odroda vacsia (skor ako nasa krmna), nemal som kde ukradnut z pola, tak som pouzil aku som mal zo samosky. 4-Zatial co varime polieku, si pripravime oblohu, kyslu smotanu rozriedime troskou mlieka. Spravime si omacku Aji (je ich vela druhov v Juznej Amerike). Ja som robil Equadorsku variantu, kde zelene chilli papricky a koriander, cesnak, jarna cibulka, limetkova stava, sol a trochu vody sa na hrubo rozmixuju. Z kuskov kurcata dame dolu kozu a nakrajame na kusky. Pripravime si zrele avokado, ktore nakrajame na platky a ked mame velke kapary, tak ich nakrajame na mensie kusky. 5-Polievku ochutime sol, korenie. Hned podavame a kazdemu nachystame naporcovanu kuraciny, kapary, kyslu smotanu, aji a avokado. Dobru chut.
Recept je z kategorií: Bramborové polévky Prsa Speciální polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bramborová Polévka - Ajiaco
Ja som k tomuto receptu pristupoval skor ako co „ladnicka dala“. Nebol som presvedceny ze je to daco ine. Na blogoch z USA vela ludi spominalo na tuto domacu polievku a ako im chyba a hlavne preco tam predavaju len tu idiotsku sladku kukuricu
varil som pre viacerych , a vysledok naozaj
prekvapil.V podstate je to jednoducha bramboracka ( takze da sa aj pre tych co
nemusia palive ) ale ta obloha hlavne smotana a Aji plus avokado spavia z nej
daco uplne ine .
Naozaj vyborna.
PS: Tradicne by vraj mali byt velke kapary.No a o kukuricy ani nehovorim , sprosta globalizacia
1436 příspěvků 7.10.11 20:09
Jolana, aj vo vašich končinách
, tak to je vskutku v háji zelenom a
celosvetový problém - fuj 
5068 příspěvků 7.10.11 19:44
Bento

Svato, ako keby si mi z pusy ukradla ten koment o kukurici ..zrovna dnes som az zozelenela od zlosti v obchode …to vyzera globalny problem ako vidim… uprimne, hned mi je lepsie ze nie som sama co nemam do coho zahryznut…
1436 příspěvků 7.10.11 19:33
Sympatický recept, ale rozhodne by som zháňala tú kŕmnu kukuricu, lebo to, čo sa teraz u nás predáva, je strašne sladké (ako ten často citovaný produkt nutrie - to zo mňa hovorí zlosť - kde zostala stará dobrá maďarská csemege kukurica, toto americké nešťastie zničilo všetko).
Ešte trošku zlomyseľnosti: tá noha je predná, teda krídlo alebo je to pol kuraťa, prsia aj nohou.
Bento
, moc se mi líbí - 3-kuracie
prsia aj s nohou -, občas by to bylo potřeba
, nemám avokádo, škoda, ale seženu 
Dík Bento, už to ukládám. Včera jsem v Česku sklidil potlesk s mexickou tortilla soup, tak zas v americku dojde na tuhle. Podle popisu to vypadá neobyčejně jedle.
PS: Guascas som nemal ale aspon ta cierna keramika je tradicna „La Chamba “.