Recept Bramborová paštika

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vařené a nastrouhané brambory dáme do mísy, přidáme na kostičky nakrájený salám a slaninu, vejce, krupici, česnek, cibuli a koření. Přilijeme mléko a dle chuti osolíme. Pořádně promícháme a vlijeme do pekáčku důkladně vymazaného sádlem, aby se paštika nepřipékala. Pečeme dorůžova 30 - 40 minut.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 24.10.07 vloženo
  • 10524x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5hod.

Ingredience

  • 1 000g vařených brambor
  • 300g měkkého salámu
  • 100g slaniny
  • 5 - 6 stroužků rozetřeného česneku
  • 1 nadrobno pokrájená cibule
  • 5 - 6 vajec
  • 250g hrubé krupice
  • 1 dl mléka
  • sádlo na vymazání pekáče
  • sůl
  • pepř
  • majoránka

Doporučená příloha

  • dobré kysané zelí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborová paštika

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bramborová paštika.- Boni :-)

tak jo, já věděla, že to spraví Tvá oblíbená šlehačka…:-) Ale ono se to tak pěkně hodilo, Jolanka mi totiž asi čte myšlenky, protože tenhle recept vytáhla, zrovna, když jsem si včera uvařila brambory a dneska se chystala tu paštiku udělat. Čistím mrazák a našla jsem kousek jehněčí plece (už upečené), tak jsem to tam pokrájela a pekáč je v troubě…:-)) A voní…:-))

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bramborová paštika.-Teo,

Ty jsi tak hodná. Bohužel už jsem maso omyla - podle Marmeládky (sice mi bylo líto olivového oleje s čerstvou bazalkou, ale co se dá dělat), naložila do šlehačky - inspirace od Eji i Tebe - spolu s plátky brambor, pořádně promnula a propíchala vidličkou a večer to upeču. Uvidíme, snad se to sní.
Ty karbanátky mi přišly jako výborný nápad, jenže nemám pořádný mlýnek na maso. Moc děkuju. B.

tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bramborová paštika.-Boni:-)

tahle paštika je jako dělaná pro to Tvoje nešťastné přesolené maso. Povař ho, možná by šlo jen opéct na pánvi, jestli není moc slané, posekej na drobno a zamíchej do těsta místo salámu ;-).....Paštika je vynikající, já ji mažu sádlem ještě navrchu, před i lehce během pečení, má pak krásnou kůrčičku. ;-) Často používám zbytky pečeného masa, tak tohle by určitě šlo. ;-)…T.

jolana
5065 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bramborová paštika.

Libusko, je to skvele a k tomu to zelicko… maj sa skvele tiez a vdaka..;))

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Bramborová paštika.

Moc dobré je salám … třeba gothaj nejprve opéct na sádle.

sivakova
489 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bramborová paštika. - anickav

Aničko , s tím pečícím papírem to je naozaj prefíkané. Zdraví Libuše.

anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bramborová,...Libuška, Bona,

samozrejme, že to sádlo sa tam pýta. Určite by som ho namazala na ten papier na pečenie. Chcela som iba odovzdať svoju skúsenosť, odkedy som objavila výhody peč. papiera - používam skoro všade pri pečení, dokonca aj pod mäso a zemiaky…nerada umývam pekáče…

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bramborová paštika.

To bude určitě dobrota, v dohledné době vyzkouším. Sádlo nejspíš použiju, asi i kvůli chuti… Díky B.

anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bramborová paštika.

Nechcem komentovať recept, určite je skvelý! Iba by som chcela poradiť, teda tým, ktorí to ešte nemajú vo zvyku, že nie je nevyhnutné vymazávať pekáč - ja som sa naučila pod všetky zapekané a pečené veci (nákypy, brokolica, cestoviny, atď) dávať papier na pečenie. Odpadá pracné drhnutie…
Príjemný deň!
 A.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz