Recept Bramborová pánev

pepicek Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bramborová pánev

Postup

1. Brambory ve slupce povaříme asi 20 min. ve slané vodě den předem. Slijeme, necháme okapat. 2. Příští den brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. 3. Slaninu nakrájíme na malé proužky. Pórek opláchne­me, osušíme, očistíme, zelenou část odstraníme a bílou nakrájíme na kolečka. 4. Rozpálíme na pánvi 2 lžíce oleje a pňdáme slaninu. Pórek na tuku zesklovatíme a potom jej i s kousky slani­ny z pánve vyjmeme. 5. Houby očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Zbylý olej přidáme k tuku na pánvi. Brambory na něm opeče­me dozlatova. Přidáme houby a podusíme. Poté dodá­me zbývající ingredience, okořeníme a posypeme petr­želkou. Podáváme přímo na pánvi.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 17.02.04 vloženo
  • 10431x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 600 kcal, 2500 kJ, 15 g bílkovin, 43 g tuků, 34 g sacharidů
  • 700 g nerozvářivých brambor
  • sůl
  • 300 g prorostlé uzené slaniny
  • 2 pórky
  • 4 lžíce oleje
  • 250 g žampionů
  • pepř
  • 1 svazek nasekané petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborová pánev

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz