Recept Bramborová pánev
pepicek Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Brambory ve slupce povaříme asi 20 min. ve slané vodě den předem. Slijeme, necháme okapat. 2. Příští den brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. 3. Slaninu nakrájíme na malé proužky. Pórek opláchneme, osušíme, očistíme, zelenou část odstraníme a bílou nakrájíme na kolečka. 4. Rozpálíme na pánvi 2 lžíce oleje a pňdáme slaninu. Pórek na tuku zesklovatíme a potom jej i s kousky slaniny z pánve vyjmeme. 5. Houby očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Zbylý olej přidáme k tuku na pánvi. Brambory na něm opečeme dozlatova. Přidáme houby a podusíme. Poté dodáme zbývající ingredience, okořeníme a posypeme petrželkou. Podáváme přímo na pánvi.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
- 17.02.04 vloženo
- 10431x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- na osobu asi 600 kcal, 2500 kJ, 15 g bílkovin, 43 g tuků, 34 g sacharidů
- 700 g nerozvářivých brambor
- sůl
- 300 g prorostlé uzené slaniny
- 2 pórky
- 4 lžíce oleje
- 250 g žampionů
- pepř
- 1 svazek nasekané petrželky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Bramborová pánev
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Bramborová pánev