Recept Bramborová kaše s kyselým zelím k večeři

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme a uvaříme v osolené vodě. Když se začínají trochu rozvářet, tak je částečně zředíme a vodu uschováme. Brambory ušťoucháme, posypame moukou a uvaříme do sucha, až se všechna tekutina vypaří. Odstavíme a přidáme nasekané zelí, a je-li zapotčeby, kaši zředíme uschovanou vodou z brambor. Navršíme ji na nahřáté talíře a posypeme vše na oleji osmaženou, na drobno pokrájenou cibulí. Povrch posypeme petrželkou a ihned podáváme.

Recept je z kategorií: Jednotlivé chody

Nahlásit recept

  • 15.02.04 vloženo
  • 14300x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Hlavní rostlinná skupina, která se může kombinovat se zeleninovou podskupinou
  • 600g brambor
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • 200g kyselého zelí
  • 3 cibule
  • rostlinný olej
  • posekaná petrželka nebo pažitka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborová kaše s kyselým zelím k večeři

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bramborová kaše s kyselým zelím k večeři

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborová kaše s kyselým zelím k večeři.

Tento recept je velmi vhodný do dělené stravy

Bozka
50 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborová kaše s kyselým zelím k večeři.

Babi, tu "lepenicovou rešerši " jsem už provedla a to dost zeširoka. Díky tomu jsem se dostala na jedny velmi milé rodinné webovské stránky http://www.rehurek.cz/varime.html
kde mají také sympatické recepty.
Jinak ta nádivka mi tenkrát, pokud si vzpomínám, připadala jako klasická z žemlí, bez masa, jen tam byly nějaké bylinky nebo koření. Moc jsem toho asi neobjasnila…:))
Přeji příjemný večer (u Tebe asi odpoledne a večer).

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
P.S.

Chtěla jsem opravit překlep ve slově ¨chceš-li¨. Omlouvám se.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Božko...

co to bylo za nádivku na tom kuřátku, pamatuješ si? Zní to báječně i když pro dělěnou stravu to je nenene :) Lepenice to je, ale v tomto případě jsem ji nechtěla takto nazvat. Existuje moře receptů a jeden chutnější než druhý. Na Labužníku je několik receptů, tak se na ně koukni, chcež-li.

Pěkný pozdrav!

Bozka
50 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborová kaše s kyselým zelím k večeři.

Babi, diky za připomenutí nejen lepenice (nejmenuje se tak tahle úprava brambor?), ale také skvělého pečeného kuřátka s nádivkou, ke kterému ji kdysi u známých podávali. To kuřátko bylo před pečením rozdělené na několik porcí a na každé z nich byl kopeček nádivky. Na talíři jsme pak měli nádherně upečené kuřátko s křupavou krustičkou a k tomu tu lepenici. Výsledek byl skvost!
Ještě jednou dík za inspiraci!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Vánoční likér

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Tatranské kuře Tatranské kuře
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz