Recept Bramborová kaše s kyselým zelím k večeři

babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme a uvaříme v osolené vodě. Když se začínají trochu rozvářet, tak je částečně zředíme a vodu uschováme. Brambory ušťoucháme, posypame moukou a uvaříme do sucha, až se všechna tekutina vypaří. Odstavíme a přidáme nasekané zelí, a je-li zapotčeby, kaši zředíme uschovanou vodou z brambor. Navršíme ji na nahřáté talíře a posypeme vše na oleji osmaženou, na drobno pokrájenou cibulí. Povrch posypeme petrželkou a ihned podáváme.

Recept je z kategorií: Jednotlivé chody

Nahlásit recept

  • 15.02.04 vloženo
  • 14499x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Hlavní rostlinná skupina, která se může kombinovat se zeleninovou podskupinou
  • 600g brambor
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • 200g kyselého zelí
  • 3 cibule
  • rostlinný olej
  • posekaná petrželka nebo pažitka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborová kaše s kyselým zelím k večeři

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bramborová kaše s kyselým zelím k večeři

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborová kaše s kyselým zelím k večeři.

Tento recept je velmi vhodný do dělené stravy

Bozka
50 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborová kaše s kyselým zelím k večeři.

Babi, tu "lepenicovou rešerši " jsem už provedla a to dost zeširoka. Díky tomu jsem se dostala na jedny velmi milé rodinné webovské stránky http://www.rehurek.cz/varime.html
kde mají také sympatické recepty.
Jinak ta nádivka mi tenkrát, pokud si vzpomínám, připadala jako klasická z žemlí, bez masa, jen tam byly nějaké bylinky nebo koření. Moc jsem toho asi neobjasnila…:))
Přeji příjemný večer (u Tebe asi odpoledne a večer).

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
P.S.

Chtěla jsem opravit překlep ve slově ¨chceš-li¨. Omlouvám se.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Božko...

co to bylo za nádivku na tom kuřátku, pamatuješ si? Zní to báječně i když pro dělěnou stravu to je nenene :) Lepenice to je, ale v tomto případě jsem ji nechtěla takto nazvat. Existuje moře receptů a jeden chutnější než druhý. Na Labužníku je několik receptů, tak se na ně koukni, chcež-li.

Pěkný pozdrav!

Bozka
50 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborová kaše s kyselým zelím k večeři.

Babi, diky za připomenutí nejen lepenice (nejmenuje se tak tahle úprava brambor?), ale také skvělého pečeného kuřátka s nádivkou, ke kterému ji kdysi u známých podávali. To kuřátko bylo před pečením rozdělené na několik porcí a na každé z nich byl kopeček nádivky. Na talíři jsme pak měli nádherně upečené kuřátko s křupavou krustičkou a k tomu tu lepenici. Výsledek byl skvost!
Ještě jednou dík za inspiraci!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz