Recept Bramborová kaše druhý den I

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do vyššej rajnice dáme roztaviť slaninu alebo masť, alebo oboje, pridáme pokrájanú cibuľu a pomaly pražíme do hneda. Medzitým si spravíme hladké nelepivé cesto z kaše a polohrubej múky.
Pokrájame ho na štvorčeky, na ktoré kladieme tenký krúžok klobásky a maličký kúsok taveného syra. Vytvoríme guľku, alebo batôžtek, kto čo vie. Všetky naraz vhodíme do vriacej osolenej vody a počkáme, až vyplávajú na povrch. Pre skúšku môžeme jeden vybrať a prekrojiť. Scedené vložíme do opraženej cibule, premiešame alebo naložíme cibulu až na tanieri.

Plnka je môj nápad, teda dúfam. Pôvodne sa to robí z údeného mäsa, ale už som to robila aj zo špekáčikov opečených na cibuli.

A ďalšia varianta je sladká : na štvorčeky cesta kladieme slivkový lekvár alebo ovocie, vtedy sa dajú robiť guľky, ak máme len džem, robíme batôžky, aby nevytiekol. Varíme vo vriacej osolenej vode, hotové vložíme do rozomletého maku rozmiešaného s cukrom, polejeme olejom a zamiešame.
Ja som v jedle až perverzná, vždy robím oboje naraz a na tanier si dám tie s klobáskou a slaninkou a aj tie makové.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.01.09 vloženo
  • 3824x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minút

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • zemiaková kaša asi 2 pôvodné porcie
  • polohrubá múka
  • 1 vajce (nemusí byť)
  • 1 väčšia pikantná klobása
  • 5 trojuholníkov taveného syra
  • slanina alebo domáca masť
  • 3 veľké cibule
  • voda, soľ

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborová kaše druhý den I

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
zlata
1200 příspěvků 07.01.10 05:21
Re: Bramborová kaše na druhý den I. alena45

Zajímavé, ten sýr, co tam udělá? Rozteče se vařením trochu do těsta? Ukládám si a už teď se těším. Myslím, že i v bramborových knedlících by to šlo. Uzené je v lednici :-)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz