Recept Bramborová kaše druhý den I

alena45 Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Do vyššej rajnice dáme roztaviť slaninu alebo masť, alebo oboje, pridáme pokrájanú cibuľu a pomaly pražíme do hneda. Medzitým si spravíme hladké nelepivé cesto z kaše a polohrubej múky. Pokrájame ho na štvorčeky, na ktoré kladieme tenký krúžok klobásky a maličký kúsok taveného syra. Vytvoríme guľku, alebo batôžtek, kto čo vie. Všetky naraz vhodíme do vriacej osolenej vody a počkáme, až vyplávajú na povrch. Pre skúšku môžeme jeden vybrať a prekrojiť. Scedené vložíme do opraženej cibule, premiešame alebo naložíme cibulu až na tanieri. Plnka je môj nápad, teda dúfam. Pôvodne sa to robí z údeného mäsa, ale už som to robila aj zo špekáčikov opečených na cibuli. A ďalšia varianta je sladká : na štvorčeky cesta kladieme slivkový lekvár alebo ovocie, vtedy sa dajú robiť guľky, ak máme len džem, robíme batôžky, aby nevytiekol. Varíme vo vriacej osolenej vode, hotové vložíme do rozomletého maku rozmiešaného s cukrom, polejeme olejom a zamiešame. Ja som v jedle až perverzná, vždy robím oboje naraz a na tanier si dám tie s klobáskou a slaninkou a aj tie makové.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 06.01.09 vloženo
  • 5597x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minút

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • zemiaková kaša asi 2 pôvodné porcie
  • polohrubá múka
  • 1 vajce (nemusí byť)
  • 1 väčšia pikantná klobása
  • 5 trojuholníkov taveného syra
  • slanina alebo domáca masť
  • 3 veľké cibule
  • voda, soľ

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborová kaše druhý den I

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bramborová kaše druhý den I

zlata
1200 příspěvků 7.1.10 05:21
Re: Bramborová kaše na druhý den I. alena45

Zajímavé, ten sýr, co tam udělá? Rozteče se vařením trochu do těsta? Ukládám si a už teď se těším. Myslím, že i v bramborových knedlících by to šlo. Uzené je v lednici :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz