Recept Bramborová hnízda s hráškem

(Hodnoceno 1x) Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bramborová hnízda s hráškem

Postup

1. Brambory omyjeme a vaříme 25 min. v osolené vodě. Slijeme, oloupeme, prolisujeme a necháme trochu vychladnout. Vmícháme 1 žloutek a mouku, osolíme, opepříme. 2. Hrášek 5 min. povaříme, prudce zchladíme a necháme okapat. Cibuli oloupeme, najemno nakrájíme a necháme na másle zesklovatět. Vložíme hrášek a prohřejeme. Petrželku omyjeme, osušíme a až na několik lístků nasekáme. Smícháme s hráškem a zakysanou smetanou. Troubu předehřejeme na 200 °C. 3. Plech vymažeme tukem a nastříkáme na něj osm koleček z těsta. Zbylý žloutek rozšleháme s mlékem a potřeme jím těsto. Naplníme hráškem a asi 10 min. zapékáme dozlatova.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 5699x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g moučnatých brambor
  • sůl
  • 2 žloutky
  • 50 g polohrubé mouky
  • pepř
  • 300 g mraženého hrášku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 svazek petrželky
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • tuk na plech
  • 2 lžíce mléka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 18.7.16 14:26

Delikátní chuť, s vlastní zeleninou náklady zanedbatelné, poněkud pracnější.

Do bramborového těsta jsem pro výraznější chuť přistrouhla muškátový oříšek a asi 35 g parmazánu. Ostatní přesně podle receptu.

Měla jsem málo škrobnaté brambory a já, trubka stará, nepřidala do těsta bramborový škrob :zed: . Takže se mi při zapékání hnízda rozjela do stran. Nebyla už tak úhledná, jak vypadala před zapečením. Protože jsem pekla na teflonové podložce, neměla jsem problém hotová hnízda s plechu sejmout. Ale raději jsem je před manipulací nechala částečně vychladnout, ztuhnout. Příště bych také žloutek na potírání neředila mlékem, těsto se namočí a jeho soudržnosti to nijak neprospívá. :think:

Hrášek jsem vylupovala vlastnoručně vypěstovaný a sklizený; na 300 g hrášků jsem natrhala a vyloupala 680 g svěžích lusků. Nemile mne překvapila tak nízká výtěžnost (cca 44%). :twisted:

Porce jsou tak akorát, běžné velikosti. Snědla jsem dva kusy s trochou zeleniny a hlad byl zažehnán! Většinou se mi u receptů na Labužníku stává, že jsou porce velikosti svačinové, předkrmové až degustační. Zde po dlouhé době světlá výjimka. :potlesk: :srdce:

Doporučuji k uvaření, jen je třeba uhlídat soudržnost brambor a raději přiškrobit.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Bramborová hnízda s hráškem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz