Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Zapnete troubu na 200 st. C. Vymazte 2-litrový pekác olejem. Brambory uvarte v hrnci témer do mekka a nechte je vypárit. Na pánvi na másle orestujte cibuli a cesnek do zlatova. Brambory nakrájejte na plátky a polozte z nich jednu vrstvu do pekáce. Posypte tymiánem, solí a peprem, na to polozte vrstvu osmazené cibule, na to vrstvu brambor atd. Horní vrstva je cibule. Zalejte mlékem, posypte paprikou, dejte do trouby a pecte asi 20 minut. Podávejte k masovým, rybím nebo zeleninovým jídlum ve kterých není prílis moc omácky.
Recept je z kategorií: Bramborové přílohy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bramborová gratinka po dánsky
u nás … brambory na všechny způsoby, vypadá to lákavě, hlavně na tom obrázku. Díky.