Recept Bramboráky s jablko-celerovým kompotem

Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bramboráky s jablko-celerovým kompotem

Postup

Jablka a celer oloupeme, pokrájíme na kostky a vaříme pod poklicí asi 10 minut ve 100ml vody. Osladíme je, okyselíme citronovou šťávou a odložíme stranou. Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Osolíme a opepříme. V teflonové pánvi s antiadhezním povrchem rozehřejeme jednu lžičku oleje, vložíme 1/4 bramborového těsta a upěchujeme lžící. Na středním ohni pečeme dozlatova. Bramborák necháme z pánve sklouznout na talíř. V pánvi rozehřejeme další lžičky oleje a opékáme na něm bramborák po druhé straně dozlatova. Vyjmeme a udržujeme teplé. Stejnym způsobem upečeme další tři bramboráky. Na vypečeném tuku opečeme dokřupava šunku. Bramboráky rozdělíme na talíře a obložíme šunkou a kompotem z jablek a celeru Pokud jste milovníci česneku, můžete si ho do bramboráku přidat.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 29.10.03 vloženo
  • 5415x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g jablek
  • 500 g celeru
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 kg moučnatých brambor
  • sůl a pepř
  • 8 lžiček oleje
  • 200 g syrové šunky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramboráky s jablko-celerovým kompotem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz