Recept Bramboráky s jablko-celerovým kompotem

Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bramboráky s jablko-celerovým kompotem

Postup

Jablka a celer oloupeme, pokrájíme na kostky a vaříme pod poklicí asi 10 minut ve 100ml vody. Osladíme je, okyselíme citronovou šťávou a odložíme stranou. Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Osolíme a opepříme. V teflonové pánvi s antiadhezním povrchem rozehřejeme jednu lžičku oleje, vložíme 1/4 bramborového těsta a upěchujeme lžící. Na středním ohni pečeme dozlatova. Bramborák necháme z pánve sklouznout na talíř. V pánvi rozehřejeme další lžičky oleje a opékáme na něm bramborák po druhé straně dozlatova. Vyjmeme a udržujeme teplé. Stejnym způsobem upečeme další tři bramboráky. Na vypečeném tuku opečeme dokřupava šunku. Bramboráky rozdělíme na talíře a obložíme šunkou a kompotem z jablek a celeru Pokud jste milovníci česneku, můžete si ho do bramboráku přidat.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 29.10.03 vloženo
  • 5218x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g jablek
  • 500 g celeru
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 kg moučnatých brambor
  • sůl a pepř
  • 8 lžiček oleje
  • 200 g syrové šunky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramboráky s jablko-celerovým kompotem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz