Recept Bramboráky s jablko-celerovým kompotem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramboráky s jablko-celerovým kompotem

Postup

Jablka a celer oloupeme, pokrájíme na kostky a vaříme pod poklicí asi 10 minut ve 100ml vody. Osladíme je, okyselíme citronovou šťávou a odložíme stranou. Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Osolíme a opepříme. V teflonové pánvi s antiadhezním povrchem rozehřejeme jednu lžičku oleje, vložíme 1/4 bramborového těsta a upěchujeme lžící. Na středním ohni pečeme dozlatova. Bramborák necháme z pánve sklouznout na talíř. V pánvi rozehřejeme další lžičky oleje a opékáme na něm bramborák po druhé straně dozlatova. Vyjmeme a udržujeme teplé. Stejnym způsobem upečeme další tři bramboráky. Na vypečeném tuku opečeme dokřupava šunku. Bramboráky rozdělíme na talíře a obložíme šunkou a kompotem z jablek a celeru Pokud jste milovníci česneku, můžete si ho do bramboráku přidat.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 29.10.03 vloženo
  • 4925x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g jablek
  • 500 g celeru
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 kg moučnatých brambor
  • sůl a pepř
  • 8 lžiček oleje
  • 200 g syrové šunky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramboráky s jablko-celerovým kompotem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Houbová smaženice Houbová smaženice
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz