Recept Bramboráky bez mléka a mouky

Eja Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bramboráky bez mléka a mouky

Úvod

Diskuse u jiného receptu mne vyprovokovala a začala jsem projíždět recepty na Labu....všude slévat/neslévat, mléko, mouka, strouhanka a spousta jiných věcí... Takže přidávám jako recept. Nejsou to rösti, je to prostě český bramborák...

Postup

1 oloupanou bramboru nastrouháme na velejemno, druhou nahrubo do mísy. Důkladně osolíme, necháme pár minut odstát. Mezitím rozpálíme pánev s tukem - stačí jen málo na pokrytí dna. Přidáme žloutek, všechno koření včetně česneku nastrouhaného najemno. Smažíme na středním plameni - množství vyjde na dvě dávky, bramborák se pánve "pustí" sám, nezkoušíme ho obracet dřív. Hotov při dosažení ideální barvy a křupavosti.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 20.09.17 vloženo
  • 7370x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 2 brambory
  • 1 malý žloutek
  • 2 větší stroužky českého česneku
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • tuk na smažení ( sádlo, olej)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 20.9.17 11:18

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Bramboráky bez mléka a mouky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bramboráky bez mléka a mouky

di
2453 příspěvků 25.9.17 18:39

Ejo, v podstatě děláváme bramboráky hodně podobné, ale navíc přidáváme trochu (ale opravdu jen trochu) strouhanky, připadnou nám křupavější (ale možná je to jen autosugesce, někde jsem to před lety četla jako tip, a tak jsme to zkusili a začali používat). Bližší popis je pod předmětným receptem.
Amylon - z nových brambor bramboráky nedělám, ale pokud bych dělala, přidala bych trochu bramborového škrobu.

amylon
34 příspěvků 20.9.17 12:08

Jsem už starší člověk, celý život takto dělám bramboráky, pro mě výborné. Vždycky jsem se té mouce a mléku v receptech divila. Vejce dávám celé, když mám chuť na bramboráky z nových brambor, přidám trochu instantních ovesných vloček. To přece musí být zdravé, taková dobrota!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz