Recept Bramboráky bez mléka a mouky

Eja Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bramboráky bez mléka a mouky

Úvod

Diskuse u jiného receptu mne vyprovokovala a začala jsem projíždět recepty na Labu…všude slévat/neslévat, mléko, mouka, strouhanka a spousta jiných věcí…
Takže přidávám jako recept.
Nejsou to rösti, je to prostě český bramborák…

Postup

1 oloupanou bramboru nastrouháme na velejemno, druhou nahrubo do mísy. Důkladně osolíme, necháme pár minut odstát. Mezitím rozpálíme pánev s tukem - stačí jen málo na pokrytí dna. Přidáme žloutek, všechno koření včetně česneku nastrouhaného najemno. Smažíme na středním plameni - množství vyjde na dvě dávky, bramborák se pánve "pustí" sám, nezkoušíme ho obracet dřív. Hotov při dosažení ideální barvy a křupavosti.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 20.09.17 vloženo
  • 3648x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 2 brambory
  • 1 malý žloutek
  • 2 větší stroužky českého česneku
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • tuk na smažení ( sádlo, olej)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 20.9.17 11:18

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Bramboráky bez mléka a mouky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bramboráky bez mléka a mouky

di
2452 příspěvků 25.9.17 18:39

Ejo, v podstatě děláváme bramboráky hodně podobné, ale navíc přidáváme trochu (ale opravdu jen trochu) strouhanky, připadnou nám křupavější (ale možná je to jen autosugesce, někde jsem to před lety četla jako tip, a tak jsme to zkusili a začali používat). Bližší popis je pod předmětným receptem.
Amylon - z nových brambor bramboráky nedělám, ale pokud bych dělala, přidala bych trochu bramborového škrobu.

amylon
29 příspěvků 20.9.17 12:08

Jsem už starší člověk, celý život takto dělám bramboráky, pro mě výborné. Vždycky jsem se té mouce a mléku v receptech divila. Vejce dávám celé, když mám chuť na bramboráky z nových brambor, přidám trochu instantních ovesných vloček. To přece musí být zdravé, taková dobrota!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Gratinované brambory (DIA)*

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz