Recept Bramboráky bez mléka a mouky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramboráky bez mléka a mouky

Úvod

Diskuse u jiného receptu mne vyprovokovala a začala jsem projíždět recepty na Labu…všude slévat/neslévat, mléko, mouka, strouhanka a spousta jiných věcí…
Takže přidávám jako recept.
Nejsou to rösti, je to prostě český bramborák…

Postup

1 oloupanou bramboru nastrouháme na velejemno, druhou nahrubo do mísy. Důkladně osolíme, necháme pár minut odstát. Mezitím rozpálíme pánev s tukem - stačí jen málo na pokrytí dna.
Přidáme žloutek, všechno koření včetně česneku nastrouhaného najemno.
Smažíme na středním plameni - množství vyjde na dvě dávky, bramborák se pánve „pustí“ sám, nezkoušíme ho obracet dřív. Hotov při dosažení ideální barvy a křupavosti.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.09.17 vloženo
  • 1421x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 2 brambory
  • 1 malý žloutek
  • 2 větší stroužky českého česneku
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • tuk na smažení ( sádlo, olej)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 20.09.17 11:18

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Bramboráky bez mléka a mouky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
di
2451 příspěvků 25.09.17 18:39

Ejo, v podstatě děláváme bramboráky hodně podobné, ale navíc přidáváme trochu (ale opravdu jen trochu) strouhanky, připadnou nám křupavější (ale možná je to jen autosugesce, někde jsem to před lety četla jako tip, a tak jsme to zkusili a začali používat). Bližší popis je pod předmětným receptem.
Amylon - z nových brambor bramboráky nedělám, ale pokud bych dělala, přidala bych trochu bramborového škrobu.

 
amylon
24 příspěvků 20.09.17 12:08

Jsem už starší člověk, celý život takto dělám bramboráky, pro mě výborné. Vždycky jsem se té mouce a mléku v receptech divila. Vejce dávám celé, když mám chuť na bramboráky z nových brambor, přidám trochu instantních ovesných vloček. To přece musí být zdravé, taková dobrota!

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz