Recept Bramboráková roláda

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramboráková roláda

Postup

Nejprve zpracuji plnku: Vepřové maso pokrájím na kostky cca 2*2 cm. Cibuli posekám na osminky. V kastrůlku rozpálím olej, na něm orestuji maso, přidám cibuli a koření. Nechám ji zezlátnout, přikryji pokličkou a dusím. Cibule by se měla zhnědnout a rozpadat se – pozor na připálení. V konečné fázi zahustím hořčicí.

Brambory nastrouhám 2/3 na hrubých očkách, 1/3 na jemném struhadle spolu s česnekem. Přidám všechny ostatní suroviny, promíchám, aby vzniklo řidší těsto. Troubu rozehřeji na 250 stupňů, Na plech položím pečící papír a na ten rozetřu nepříliš silnou vrstvu bramborákového těsta. V polovině těsta udělám řádek z masové plnky s cibulí, na zbývající plochu roztřepu kysané zelí ( kraje cca 3 – 5 cm nechám volné). Peču zhruba 7 – 10 minut, podle síly placky. Hlídám, aby se nezačala připalovat. Upečenou placku vyndám z trouby, papír chytím za kraj a svinu do rolády. Kdo má rád mastnější – na papíře je to bez tuku, poklade roládku slaninou a strčí ještě na chvilku do trouby.

Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso Hlavní jídlo


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.10.11 vloženo
  • 13962x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 2 vejce
  • 250 g mouky - cca
  • 0,1 l mléka – cca
  • 4 zoubky česneku
  • 1 KL soli
  • 1/2 KL bílého pepře
  • 2 – 3 KL majoránky
  • 1 KL provensálského koření
  • Pečící papír
  • Plnka
  • 0,500 kg vepřového masa
  • 0,400 kg cibule
  • 1 PL hořčice
  • Sůl, pepř
  • Olej
  • 0,500 kg kysaného zelí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

gmp 21.02.16 14:46

Papír je třeba pomazat sádlem nebo olejem, ale neflákat to. Bez peroutky se to neobejde :D. Při krájení je dobré ostrým tenkým nožem roládku perforovat a podle videlce ukrojit.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

gmp 15.10.11 19:19

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Bramboráková roláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
sivakova
489 příspěvků 25.10.11 01:51

Milošku můj drahý, to je luxususní večeře pro má vnoučata. Díky. Zdraví Libuše. :potlesk:

 
gmp
1603 příspěvků 22.10.11 14:41

Jituš, asi to nebylo celkovitě dopečené, jináč se ten placek vine sám na sám. Jen od kraje je mu třeba trošíčku pomoct.
Anduličko - já vim
:oops:

 
anickav
2904 příspěvků 22.10.11 10:10

Geniálne, Miloško, vážne! :potlesk:

 
jitkap
115 příspěvků 21.10.11 13:06

Vyzkoušela jsem recept - nemá chybu, chybu jsem udělala já - bramborákovou hmotu jsem dala na suchý - nevymaštěný papír a z něho už se roláda nedala stáhnout. Určitě zopakuji verzi s mastným podkladem.

 
gmp
1603 příspěvků 17.10.11 10:11

Svato, nerozbaluje! Kdyby nechtěla poslouchat tak to z toho papíru stoč tak aby ti konce ostaly naspodu. Žádné rozpadávání se nekoná. Tu plnku dělám z toho co je právě poruce. Většinou zužitkuji ostatky z předešlých dní. Tam ti ostane kousek masa, tam trocha zelí, nebo lečo, všechno se tam vejde. :lol:

 
svato
1415 příspěvků 16.10.11 20:35

Miloško, :potlesk: , ale nerozbaľuje sa to a nerozpadáva pri krájaní? :think:

 
Drobek  16.10.11 09:51

Ale to vypadá nesmírně lahodně a zajímavě. Bramborák můžu kdykoli a kdekoli, tohle bude náádherné obohacení bramborákového trhu. :potlesk:

Příspěvek upraven 16.10.11 v 09:51

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz