Recept Bramboráková roláda

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramboráková roláda

Postup

Nejprve zpracuji plnku: Vepřové maso pokrájím na kostky cca 2*2 cm. Cibuli posekám na osminky. V kastrůlku rozpálím olej, na něm orestuji maso, přidám cibuli a koření. Nechám ji zezlátnout, přikryji pokličkou a dusím. Cibule by se měla zhnědnout a rozpadat se – pozor na připálení. V konečné fázi zahustím hořčicí.

Brambory nastrouhám 2/3 na hrubých očkách, 1/3 na jemném struhadle spolu s česnekem. Přidám všechny ostatní suroviny, promíchám, aby vzniklo řidší těsto. Troubu rozehřeji na 250 stupňů, Na plech položím pečící papír a na ten rozetřu nepříliš silnou vrstvu bramborákového těsta. V polovině těsta udělám řádek z masové plnky s cibulí, na zbývající plochu roztřepu kysané zelí ( kraje cca 3 – 5 cm nechám volné). Peču zhruba 7 – 10 minut, podle síly placky. Hlídám, aby se nezačala připalovat. Upečenou placku vyndám z trouby, papír chytím za kraj a svinu do rolády. Kdo má rád mastnější – na papíře je to bez tuku, poklade roládku slaninou a strčí ještě na chvilku do trouby.

Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso Hlavní jídlo

Nahlásit recept

  • 15.10.11 vloženo
  • 14329x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 2 vejce
  • 250 g mouky - cca
  • 0,1 l mléka – cca
  • 4 zoubky česneku
  • 1 KL soli
  • 1/2 KL bílého pepře
  • 2 – 3 KL majoránky
  • 1 KL provensálského koření
  • Pečící papír
  • Plnka
  • 0,500 kg vepřového masa
  • 0,400 kg cibule
  • 1 PL hořčice
  • Sůl, pepř
  • Olej
  • 0,500 kg kysaného zelí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

gmp 21.02.16 14:46

Papír je třeba pomazat sádlem nebo olejem, ale neflákat to. Bez peroutky se to neobejde :D. Při krájení je dobré ostrým tenkým nožem roládku perforovat a podle videlce ukrojit.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

gmp 15.10.11 19:19

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Bramboráková roláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
sivakova
489 příspěvků 25.10.11 01:51

Milošku můj drahý, to je luxususní večeře pro má vnoučata. Díky. Zdraví Libuše. :potlesk:

 
gmp
1603 příspěvků 22.10.11 14:41

Jituš, asi to nebylo celkovitě dopečené, jináč se ten placek vine sám na sám. Jen od kraje je mu třeba trošíčku pomoct.
Anduličko - já vim
:oops:

 
anickav
2904 příspěvků 22.10.11 10:10

Geniálne, Miloško, vážne! :potlesk:

 
jitkap
115 příspěvků 21.10.11 13:06

Vyzkoušela jsem recept - nemá chybu, chybu jsem udělala já - bramborákovou hmotu jsem dala na suchý - nevymaštěný papír a z něho už se roláda nedala stáhnout. Určitě zopakuji verzi s mastným podkladem.

 
gmp
1603 příspěvků 17.10.11 10:11

Svato, nerozbaluje! Kdyby nechtěla poslouchat tak to z toho papíru stoč tak aby ti konce ostaly naspodu. Žádné rozpadávání se nekoná. Tu plnku dělám z toho co je právě poruce. Většinou zužitkuji ostatky z předešlých dní. Tam ti ostane kousek masa, tam trocha zelí, nebo lečo, všechno se tam vejde. :lol:

 
svato
1417 příspěvků 16.10.11 20:35

Miloško, :potlesk: , ale nerozbaľuje sa to a nerozpadáva pri krájaní? :think:

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.10.11 09:51

Ale to vypadá nesmírně lahodně a zajímavě. Bramborák můžu kdykoli a kdekoli, tohle bude náádherné obohacení bramborákového trhu. :potlesk:

Příspěvek upraven 16.10.11 v 09:51

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Snadný chia puding s ovocem

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz