Recept Bramboráková roláda
gmp Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Nejprve zpracuji plnku: Vepřové maso pokrájím na kostky cca 2*2 cm. Cibuli posekám na osminky. V kastrůlku rozpálím olej, na něm orestuji maso, přidám cibuli a koření. Nechám ji zezlátnout, přikryji pokličkou a dusím. Cibule by se měla zhnědnout a rozpadat se – pozor na připálení. V konečné fázi zahustím hořčicí. Brambory nastrouhám 2/3 na hrubých očkách, 1/3 na jemném struhadle spolu s česnekem. Přidám všechny ostatní suroviny, promíchám, aby vzniklo řidší těsto. Troubu rozehřeji na 250 stupňů, Na plech položím pečící papír a na ten rozetřu nepříliš silnou vrstvu bramborákového těsta. V polovině těsta udělám řádek z masové plnky s cibulí, na zbývající plochu roztřepu kysané zelí ( kraje cca 3 – 5 cm nechám volné). Peču zhruba 7 – 10 minut, podle síly placky. Hlídám, aby se nezačala připalovat. Upečenou placku vyndám z trouby, papír chytím za kraj a svinu do rolády. Kdo má rád mastnější – na papíře je to bez tuku, poklade roládku slaninou a strčí ještě na chvilku do trouby.
Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso Hlavní jídlo
- 15.10.11 vloženo
- 19886x zobrazeno
Ingredience
- 1 kg brambor
- 2 vejce
- 250 g mouky - cca
- 0,1 l mléka – cca
- 4 zoubky česneku
- 1 KL soli
- 1/2 KL bílého pepře
- 2 – 3 KL majoránky
- 1 KL provensálského koření
- Pečící papír
- Plnka
- 0,500 kg vepřového masa
- 0,400 kg cibule
- 1 PL hořčice
- Sůl, pepř
- Olej
- 0,500 kg kysaného zelí
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku21.2.16 14:46
Papír je třeba pomazat sádlem nebo olejem, ale neflákat to. Bez peroutky
se to neobejde . Při krájení je dobré ostrým tenkým nožem
roládku perforovat a podle videlce ukrojit.
Diskuse k receptu Bramboráková roláda
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Bramboráková roláda
491 příspěvků 25.10.11 01:51
Milošku můj drahý, to je luxususní večeře pro má vnoučata. Díky. Zdraví Libuše.
Jituš, asi to nebylo celkovitě dopečené, jináč se ten placek vine sám na sám. Jen od kraje je mu třeba trošíčku pomoct.

Anduličko - já vim
2904 příspěvků 22.10.11 10:10
Geniálne, Miloško, vážne!
115 příspěvků 21.10.11 13:06
Vyzkoušela jsem recept - nemá chybu, chybu jsem udělala já - bramborákovou hmotu jsem dala na suchý - nevymaštěný papír a z něho už se roláda nedala stáhnout. Určitě zopakuji verzi s mastným podkladem.
Svato, nerozbaluje! Kdyby nechtěla poslouchat tak to z toho papíru stoč tak aby ti konce ostaly naspodu. Žádné rozpadávání se nekoná. Tu plnku dělám z toho co je právě poruce. Většinou zužitkuji ostatky z předešlých dní. Tam ti ostane kousek masa, tam trocha zelí, nebo lečo, všechno se tam vejde.
1454 příspěvků 16.10.11 20:35
Miloško,
, ale nerozbaľuje sa to a
nerozpadáva pri krájaní? 
Ale to vypadá nesmírně lahodně a zajímavě. Bramborák můžu kdykoli a kdekoli, tohle bude náádherné obohacení bramborákového trhu.
Příspěvek upraven 16.10.11 v 09:51