Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
chalupa Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Bramborák, který nezevšední.
Na hrubém struhadle nastrouhat omytou a neoloupanou dýni Hokkaido (vynechte změklý střed) a nastrouhejte brambory, přidejte 2 vejce, mouku, česnek, koření a sůl. Zamíchejte a smažte na olivovém oleji (na vaření) na pánvi. Tato směs na bramboráky má tu výhodu, že nenasává olej.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla Přílohy Zeleninová jídla
okurkový salát
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
23.11.14 19:26
Vynikajici. Opravdu lahodne.
Nevim jestli nejak zalezi na pomeru brambor a dyne. Ja jsem dal cca
pul napul.
8.10.14 14:50
Tak jsem to vyzkoušel a říkám si, k čemu je takový recept vůbec dobrý? Proč mám dělat bramborák z dýně místo z brambor? Normální bramborák je přece výborný a není o nic nezdravější. Kdybych ostatním neřekl, že je v tom dýně, nikdo by to nepoznal. Neměly by se ingredience používat tak, aby vynikly, místo abych je utajil? Kdybych tam dal maliny a chutnalo to po malinách, tak to pochopím. Ale dávat tam dýni, aby to chutnalo stejně jako bez dýně, je podle mě nesmysl.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkovi9.9.14 20:01
Musím napsat to, co ostatní. Výborné. Jednoduché a skvělé.
A skutečně to nepije tolik oleje jako klasický bramborák.
Foto dávám spíž ze zvyku- vypadá to jako ty ostatní fotky u receptu.
5.9.14 20:49
Jen z půlky dýně, zbytek ingrediencí zachován. Byly dobré i samotné, i jako příloha. Bez robota už ale nedělám, strouhat hokkaido je na dlooouho.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkovi22.10.12 18:27
Jednoznačně skvělý recept
Jak pravil můj muž: „To je dokonalé tak, jak to je… už ani uzené se tam
nemusí přidávat…“
A to je co říct, protože bramborák musím vždy „ovonět“ uzeným, aby
ho to navnadilo
Tohle jsem chtěla původně vyzkoušet jen na mně a na dceři… Ta ale
nedorazila, prý až ve středu, takže i z půlky dýničky toho bylo
najednou nějak moc…
Muž to ze zvědavosti ochutnal, protože taková vůně prý nemůže být
z ničeho špatného a nakonec jsem byla ráda, že na mně zbyly aspoň
tři…
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bramborák z dýně Hokkaido a brambor
5068 příspěvků 14.10.16 12:28
Sezonne recepty..
99 příspěvků 7.9.14 21:19
A skutečně to děláte i s tou slupkou? Není to tvrdé?
5068 příspěvků 16.9.12 19:59
..ten bramborak je jednicka

Jolano, u me uz hokkaidak „domacni“, vyzkousena varianta - hokkaido, cesnek, trosku mouky,vejce,rimsky kmin,pepr a sul" a druha se skorici a prazenym seminkem koprovym. Jedno lepsi nez druhe! Servirovala jsem na nem vejce v hnizde

5068 příspěvků 25.9.11 22:45
..u nas zajtra v tom hokaidaku bude rezen a zajedat sa bude feferonkou jak remen! ..mal by tu byt oblizovaci smajlik..
PS: kmin..a rimsky..?!..nieee..
Příspěvek upraven 25.09.11 v 22:50
Říkala kamarádka, že to je „hokkaidák“ a ne bramborák
Co na to přítel chalupa?
Tak jsem se dočkala !
Výborná, nedělní večeře, příloha salát
z dýně hokkaido uleželý, z ledničky , fantazie !

Krásný recept, díky Jolano za „vylovení“ a chalupovi za vložení receptu
Jako poděkování foto
Příště nedám majoránku, ale jen římský kmín.
5068 příspěvků 22.9.11 23:49
.. vymalovano! za pat pathviezdickovych ..ja si na to hodnotenie nemozem zvyknut..vdaka za upozornenie…
Wydro, len si urob,veelmi su chutne..bramboraky robievam velke ako tanierik od malej salky na kavu..take akuratne do pusy na dvakrat…a struhala som na struhadle tenkom/malom..sama som ich zjedla vyse desat, take dobre vonave boli..a keby ostalo este by som aj! hoc na noc..
..dobru noc 
Jolano, to je trestne, tohle mi sem prihodit v noci!?


Uzasny a zitra nemuzu, az v nedeli !
Jen pockej, to mas u me, vsak se mi nekdy treba taky zadari
Krasna fotka, chutne zhodnoceni receptu , fakt!
A primaluj hvezdicky, ne?
5068 příspěvků 22.9.11 18:57
..dako krajsie fotit sa nedalo, jedlo sa hned zahoruca a aj baterky sa vybili..co je dobre, lebo by mi nic neostalo…bramboraky su jednoducho uzasneeee..pridala som len trosku mleteho cierneho korenia, cesnaku vela..u nas mame radi zarolovat s nakrajanou feferonkou dnuka , kusat a zapijat cajom …vdaka za naozaj fantasticky recept