Recept Bramborák z dýně Hokkaido a brambor Veg

(Hodnoceno 6x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramborák z dýně Hokkaido a brambor

Úvod

Bramborák, který nezevšední.

Postup

Na hrubém struhadle nastrouhat omytou a neoloupanou dýni Hokkaido (vynechte změklý střed) a nastrouhejte brambory, přidejte 2 vejce, mouku, česnek, koření a sůl. Zamíchejte a smažte na olivovém oleji (na vaření) na pánvi.

Tato směs na bramboráky má tu výhodu, že nenasává olej.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla Přílohy Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 29.08.11 vloženo
  • 36490x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 dýně Hokkaido
  • 2 brambory
  • 1-2 vejce
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • česnek
  • majoránka
  • sůl

Doporučená příloha

  • okurkový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

choly 23.11.14 19:26

Vynikajici. Opravdu lahodne.
Nevim jestli nejak zalezi na pomeru brambor a dyne. Ja jsem dal cca pul napul.

Odkaz na uvaření

van.Thomas 08.10.14 14:50

Tak jsem to vyzkoušel a říkám si, k čemu je takový recept vůbec dobrý? Proč mám dělat bramborák z dýně místo z brambor? Normální bramborák je přece výborný a není o nic nezdravější. Kdybych ostatním neřekl, že je v tom dýně, nikdo by to nepoznal. Neměly by se ingredience používat tak, aby vynikly, místo abych je utajil? Kdybych tam dal maliny a chutnalo to po malinách, tak to pochopím. Ale dávat tam dýni, aby to chutnalo stejně jako bez dýně, je podle mě nesmysl.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

tuso 09.09.14 20:01

Musím napsat to, co ostatní. Výborné. Jednoduché a skvělé. A skutečně to nepije tolik oleje jako klasický bramborák.
Foto dávám spíž ze zvyku- vypadá to jako ty ostatní fotky u receptu.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Monulie 05.09.14 20:49

Jen z půlky dýně, zbytek ingrediencí zachován. Byly dobré i samotné, i jako příloha. Bez robota už ale nedělám, strouhat hokkaido je na dlooouho.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Jari 12.01.14 11:21

.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 22.10.12 18:27

Jednoznačně skvělý recept :)
Jak pravil můj muž: „To je dokonalé tak, jak to je… už ani uzené se tam nemusí přidávat…“
A to je co říct, protože bramborák musím vždy „ovonět“ uzeným, aby ho to navnadilo :)

Tohle jsem chtěla původně vyzkoušet jen na mně a na dceři… Ta ale nedorazila, prý až ve středu, takže i z půlky dýničky toho bylo najednou nějak moc…
Muž to ze zvědavosti ochutnal, protože taková vůně prý nemůže být z ničeho špatného a nakonec jsem byla ráda, že na mně zbyly aspoň tři… :)

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

wydra 04.10.11 18:28

Odkaz na uvaření

wydra 25.09.11 18:18

Odkaz na uvaření

jolana 22.09.11 18:49

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Bramborák z dýně Hokkaido a brambor

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jolana
5065 příspěvků 14.10.16 12:28

Sezonne recepty.. :mavam:

tuso
99 příspěvků 07.09.14 21:19

A skutečně to děláte i s tou slupkou? Není to tvrdé?

jolana
5065 příspěvků 16.09.12 19:59

..ten bramborak je jednicka :lol: :lol:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.10.11 18:28

Jolano, u me uz hokkaidak „domacni“, vyzkousena varianta - hokkaido, cesnek, trosku mouky,vejce,rimsky kmin,pepr a sul" a druha se skorici a prazenym seminkem koprovym. Jedno lepsi nez druhe! Servirovala jsem na nem vejce v hnizde
:potlesk: :potlesk: :potlesk:

jolana
5065 příspěvků 25.09.11 22:45

..u nas zajtra v tom hokaidaku bude rezen a zajedat sa bude feferonkou jak remen! ..mal by tu byt oblizovaci smajlik..
PS: kmin..a rimsky..?!..ni­eee.. :mrgreen:

Příspěvek upraven 25.09.11 v 22:50

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.09.11 22:05

Říkala kamarádka, že to je „hokkaidák“ a ne bramborák :lol:
Co na to přítel chalupa?

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.09.11 18:18

Tak jsem se dočkala ! :lol: Výborná, nedělní večeře, příloha salát z dýně hokkaido uleželý, z ledničky , fantazie !
Krásný recept, díky Jolano za „vylovení“ a chalupovi za vložení receptu :potlesk:
Jako poděkování foto :-P

Příště nedám majoránku, ale jen římský kmín.

jolana
5065 příspěvků 22.09.11 23:49

.. vymalovano! za pat pathviezdickovych ..ja si na to hodnotenie nemozem zvyknut..vdaka za upozornenie…

Wydro, len si urob,veelmi su chutne..bramboraky robievam velke ako tanierik od malej salky na kavu..take akuratne do pusy na dvakrat…a struhala som na struhadle tenkom/malom..sama som ich zjedla vyse desat, take dobre vonave boli..a keby ostalo este by som aj! hoc na noc.. :mrgreen: ..dobru noc :)

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.09.11 23:04

Jolano, to je trestne, tohle mi sem prihodit v noci!? :mrgreen:
Uzasny a zitra nemuzu, az v nedeli !
Jen pockej, to mas u me, vsak se mi nekdy treba taky zadari :-)
Krasna fotka, chutne zhodnoceni receptu , fakt!
A primaluj hvezdicky, ne? :-P

jolana
5065 příspěvků 22.09.11 18:57

..dako krajsie fotit sa nedalo, jedlo sa hned zahoruca a aj baterky sa vybili..co je dobre, lebo by mi nic neostalo…bramboraky su jednoducho uzasneeee..pridala som len trosku mleteho cierneho korenia, cesnaku vela..u nas mame radi zarolovat s nakrajanou feferonkou dnuka , kusat a zapijat cajom …vdaka za naozaj fantasticky recept :)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz