Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Rybu omyjeme, příp. vykostíme. Poté ji nadrobno posekáme, vložíme do mísy, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Jarní lahůdkovou cibulku omyjeme, očistíme a nadrobno posekáme. Spolu s pažitkou, kapary a 4 lžícemi oleje vmícháme do lososa. „Tatar" přiklopíme a necháme přibližně 10 min. rozležet. 2. Brambory oloupeme a na mrkvovém struhadle s velkými oky nastrouháme. Důkladně vysušíme v utěrce, osolíme a opepřme. Cibuli nadrobno posekáme a spolu s posekanou petrželkou vmícháme do brambor. 3. V pánví rozehřejeme 5 lžic oleje. Na něm po částech upečeme po obou stranách 12 bramboráčků o průměru 10 cm. 4. Vždy 2 bramboráčky obložíme tatarem, dáme na sebe a přikryjeme třetím. Rozdělíme na talíře a příp. přelijeme smetanovou omáčkou s koprem. Rada: Smetanovou omáčku připravíme ze zakysané smetany, sekaného kopru a soli s pepřem. Kromě bramboráku ze syrových brambor bývaly oblíbené i bramborové placky z vařených brambor a hrubé mouky, příp. z vejce.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bramborák s lososím tatarem