Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nastrouhat brambory na hrubo, vložit je do utěrky a vymačkat co nejvíce jejich vody (používám ¨potato ricer¨, nevím však, jak se nazývá česky). Vložit brambory do misky a jemně přimíchat tymián, česnek, cibulky, sůl a pepř. Rozehřát polovinu oleje s polovinou másla na pánvi a přidat dvě velké lžíce brambor, odděleně od sebe. Pevně je stisknout dolů a smažit je 3-4min. na každé straně do zlatova. Osušit placky na ubrousku a stejným způsobem osmažit další dva. Předehřát gril v troubě. Rozkrojit každý sýr napůl a položit ho řeznou stranou nahoru na bramboráčy. Ogrilovat je po 2-3min do světle zlatova. Podávat na míse se salátem a vše ozdobit snítkou tymiánu, nebo jiné bylinky.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bramboráčky se sýrem