Recept Bramboračka s čedarem v pomalém hrnci

Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Do varné nádoby pomalého hrnce dáme brambory nakrájené na tenší plátky, přepůlený česnek a 500 ml vývaru. Necháme vařit na High 2 hod. Směs vyndáme a rozmixujeme na požadovanou hustotu. (Pro lepší chuť a vzhled můžeme nechat 1-2 sběračky směsi nerozmixované.) Vše vrátíme do hrnce, přidáme zbylý vývar, sýr, sůl, pepř, pažitku a vaříme na High ještě asi 1 hodinu. Na talíři dochutíme polévku 1 lžící smetany. Zdroj: příbalová brožurka k pomalému hrnci Podruhé jsem polévku zkoušela se strouhaným eidamem, navíc jsem přidala 1 mrkev nakrájenou na kostičky a byla taky dobrá.

Recept je z kategorií: Bramborové polévky

Nahlásit recept

  • 24.01.08 vloženo
  • 3429x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 3 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 6 brambor
  • 2 velké stroužky česneku
  • 3O0 g nastrouhaného čedaru
  • sůl
  • pepř
  • 750 ml vývaru (hovězí, drůbeží nebo z kostky)
  • sekaná pažitka
  • 4 lžíce smetany

Doporučená příloha

  • křupavé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramboračka s čedarem v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Chilli con carne Chilli con carne
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz