Recept Bramboračka s čedarem v pomalém hrnci

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do varné nádoby pomalého hrnce dáme brambory nakrájené na tenší plátky, přepůlený česnek a 500 ml vývaru.

Necháme vařit na High 2 hod.

Směs vyndáme a rozmixujeme na požadovanou hustotu. (Pro lepší chuť a vzhled můžeme nechat 1-2 sběračky směsi nerozmixované.)

Vše vrátíme do hrnce, přidáme zbylý vývar, sýr, sůl, pepř, pažitku a vaříme na High ještě asi 1 hodinu.

Na talíři dochutíme polévku 1 lžící smetany.

Zdroj: příbalová brožurka k pomalému hrnci

Podruhé jsem polévku zkoušela se strouhaným eidamem, navíc jsem přidala 1 mrkev nakrájenou na kostičky a byla taky dobrá.

Recept je z kategorií: Bramborové polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 24.01.08 vloženo
  • 3112x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 3 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 6 brambor
  • 2 velké stroužky česneku
  • 3O0 g nastrouhaného čedaru
  • sůl
  • pepř
  • 750 ml vývaru (hovězí, drůbeží nebo z kostky)
  • sekaná pažitka
  • 4 lžíce smetany

Doporučená příloha

  • křupavé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramboračka s čedarem v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz