Recept Bramboračka s čedarem v pomalém hrnci

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do varné nádoby pomalého hrnce dáme brambory nakrájené na tenší plátky, přepůlený česnek a 500 ml vývaru.

Necháme vařit na High 2 hod.

Směs vyndáme a rozmixujeme na požadovanou hustotu. (Pro lepší chuť a vzhled můžeme nechat 1-2 sběračky směsi nerozmixované.)

Vše vrátíme do hrnce, přidáme zbylý vývar, sýr, sůl, pepř, pažitku a vaříme na High ještě asi 1 hodinu.

Na talíři dochutíme polévku 1 lžící smetany.

Zdroj: příbalová brožurka k pomalému hrnci

Podruhé jsem polévku zkoušela se strouhaným eidamem, navíc jsem přidala 1 mrkev nakrájenou na kostičky a byla taky dobrá.

Recept je z kategorií: Bramborové polévky

Nahlásit recept

  • 24.01.08 vloženo
  • 3140x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 3 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 6 brambor
  • 2 velké stroužky česneku
  • 3O0 g nastrouhaného čedaru
  • sůl
  • pepř
  • 750 ml vývaru (hovězí, drůbeží nebo z kostky)
  • sekaná pažitka
  • 4 lžíce smetany

Doporučená příloha

  • křupavé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramboračka s čedarem v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Štědrák

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Reveňový koláč Reveňový koláč
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz