Recept Bramboračka s čedarem v pomalém hrnci

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do varné nádoby pomalého hrnce dáme brambory nakrájené na tenší plátky, přepůlený česnek a 500 ml vývaru.

Necháme vařit na High 2 hod.

Směs vyndáme a rozmixujeme na požadovanou hustotu. (Pro lepší chuť a vzhled můžeme nechat 1-2 sběračky směsi nerozmixované.)

Vše vrátíme do hrnce, přidáme zbylý vývar, sýr, sůl, pepř, pažitku a vaříme na High ještě asi 1 hodinu.

Na talíři dochutíme polévku 1 lžící smetany.

Zdroj: příbalová brožurka k pomalému hrnci

Podruhé jsem polévku zkoušela se strouhaným eidamem, navíc jsem přidala 1 mrkev nakrájenou na kostičky a byla taky dobrá.

Recept je z kategorií: Bramborové polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 24.01.08 vloženo
  • 3067x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 3 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 6 brambor
  • 2 velké stroužky česneku
  • 3O0 g nastrouhaného čedaru
  • sůl
  • pepř
  • 750 ml vývaru (hovězí, drůbeží nebo z kostky)
  • sekaná pažitka
  • 4 lžíce smetany

Doporučená příloha

  • křupavé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramboračka s čedarem v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz