Recept Božský tvarohový nákyp
Labužník Andry02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Z mléka a krupice uvaříme klasickou krupicovou kaši (pozor, musí být trochu řídká) a necháme vychladit. Ušleháme sníh z bílků. Našleháme cukr s máslem a vmícháme tvaroh. Pak smícháme se studenou krupicovou kaší a vmícháme bílky. Nalejeme do vysypaného pekáčku a poklademe nakrájemným máslem. Pečeme při 200 C zhruba jednu hodinu. Možná to vypadá divně, ale po upečení to má fantastickou strukturu, takový jemný nadýchaný tvaroh, opravdu je to lahoda!
Recept je z kategorií: Moučníky
- 19.01.05 vloženo
- 20441x zobrazeno
Čas přípravy
- 20 min + 1 hod peĂ
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 0,5 l mléka
- 40 g krupice
- 40 g másla + na pokladení
- 60 g cukru
- 250 g tvarohu
- 3 bílky
- citronová kůra
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Božský tvarohový nákyp
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Božský tvarohový nákyp
2302 příspěvků 15.3.09 02:56
Je to moc dobré, jen ho budu příště péct ve vyšší formě, třeba v tom srnčím hřbetu. Hruškový kompot nebyl, bude příště.
Andry, díky!
2302 příspěvků 12.3.09 16:43
Sím, sím, já už vím, čo je klinček. Pro zvídavé - Hřebíček. :-)
Ani, dík za odpověď.
2904 příspěvků 12.3.09 16:39
nepreháňam. Hrušky zaváram s klinčekmi a s tým tvarohom je to všetko poetická symbióza…
2302 příspěvků 12.3.09 16:34
Tak si píšu ještě teda hruškový kompot. Doufám, že holky nepřeháníte. Když tak vám v sobotu vynadám
2904 příspěvků 12.3.09 15:54
Pečiem veľmi podobný nákyp, na jednu vrstvu nákypu poukladám hruškový kompót, zalejem druhou vrstvou. Všetko v bábovkovej forme. A keď sa mi veľmi chce, po upečení polejem kakaovým pudingom a nechám vychladnúť. Asi by som mala písať v minulom čase, sladká pusinka sa oženila a odišla z domu.
Pekný deň!
130 příspěvků 12.3.09 13:18
Protože jsem spěchala, utřela jsem omylem ze stereotyopu žloutky s máslem a dala je tam. i když tam nejsou. A protože spěch byl velký, jak nás honila mlsná, zapomněla jsem dát tvaroh. Ovšem výsledek byl nad očekávání - dobrota! Jen to bylo víc sladké, jak to nesrazila kyselost tvarohu, tak jsem vrstvu z pekáčku přepůlila a promázla silnou vrstvou husté zakysané smatany. Pekáček jsem vysapala kokosem. Druhý den to bylo také božské. Ale nedá mi to a na druhý poku to snad zvládnu, v lednici mi zbyl tvaroh!
273 příspěvků 8.3.09 06:15
nabudúce to šupni na pár sekúnd do mikrovlnky
))
740 příspěvků 8.3.09 02:49
No priznam sa, ze mne sa uz moc nechce opat skusat pecenie, pretoze mna naozaj nadchol skor pred upecenim bez pridania bielkov. Robila som to uz niekolkokrat ako dezert, ale zasa som prisla na to, ze mi chuti len teply, ked dam teplu kasu k hmote z tvarohu, masla a cukru. Ked mi misticka tohto dezertu vystala, tak skoncila v chladnicke, ale potom mi to uz opat chutilo menej
256 příspěvků 7.3.09 23:01
Tipla bych, Heluš, že na srnčí hřbet je 200°C moc. A pravděpodobně, když jsi pak snížila teplotu, splaskl. Vyšší moučník peču okolo 160°C, aby se zvolna propekl, nižší na víc, aby se upekl rychle a nebyl vysušený. Ale možná někdo poradí lépe, je to jenom můj názor. Tak až se příště zadaří!
12 příspěvků 7.3.09 20:24
Gaburiatko,
ja jsem na nakyp platky masla dala, a presto uz po 40 min nahore hodne ztmavnul a zustaly jen svetle kratery tam, kde rozpustene maslo udelalo rybnicky. Pekla jsem jej ve forme srnci hrbet v tech 200 st. C, dala do vyhrate trouby, trochu to vystoupilo nad okraje, ale pak, aby se to nespalilo, jsem snizila na 150st. C. Nakyp si to pak rozmyslel a sedl, ze konecny vysledek po te hodine peceni byl amaroun o max. vysce 2,5cm po vyklopeni. Ovsem chut je prima a mam ho ve svych oblibenych receptech. Neco z postupu jsem udelala spatne a nevim co.
740 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak dnes som konecne tento receptik vyskusala. Bohuzial akosi mi cely nakyp na povrchu popraskal a splasol
Asi preto, ze uz som na povrch nedavala maslo,
pretoze mi nevystalo (samozrejme ruru som pocas pecenia neotvarala). Chutovo to
bolo dobre, ale musim priznat, ze ovela, ovela viac mi to chutilo pred pecenim,
teda vo faze, ked som este neprimiesala bielky a nedala to piect. Cize som
zmiesala iba maslo, cukor, tvaroh a krupicovu kasu. To bola neskutocnaaaaa
dobrota a od teraz to budem robit iba na studeno. Andry dakujem, konecne ma po
dlhsej dobe nadchol nejaky receptik.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Večer nás chytla mlsná a taková nějaká chuť na něco z tvarohem. Tudíž jsem nalistovala tuto Božskou lahůdku- chci vás upozornit, že ten název není vůbec nadsazenej- je opravdu prostě Božskááá!
Moc jsme si pochutnali a ve dvou všechno zlikvidovali! Andry děkuji za supr recept, už je uloženej.
841 příspěvků 25.1.09 03:43
jejda, znovu se tu objevila tahle lahůdka
vřele doporučuji! je to opravdu fantazie!
58 příspěvků 25.1.09 03:43
Andry
dnes jsme si Tvoji zasluhou moc pochutnali. Nakyp jsme sice jedli spise jako zakusek, „nastesti“ protoze i tak uz na zitrek nic nezustalo. Jiste jej brzy znova udelam, ale tentokrat primo ze dvou davek. Je to rychle a vyborne, jen jsem musela pridat trochu citronove stavy, protoze nas „tvaroh“ neni vubec kysely.
Jeste jednou diky.
841 příspěvků 25.1.09 03:43
zkusila jsem tuto dobrotu a je to přesně tak - muž koukal, co je to za lahůdku, ale ochutnal lžičku a na nabídku, že může více raději nereagoval.
Já ale hodnotím za 1 - je to vážně skvělá nadýchaná ňamka!
Děkuji,
121 příspěvků 19.1.05 23:49
tak to jsme na tom stejne..... Varim je jenom kdyz jsem sama, a co zbyde muzu maximalne predlozit jako moucnik
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Andry,
věřím, že je to dobrůtka. Určitě to vyzkouším a třeba tak i můj muž přijde takovým dobortám na chuť (sladké jídlo vůbec neuznává za pokrm!).