Recept Božský tvarohový nákyp

Labužník Andry02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Z mléka a krupice uvaříme klasickou krupicovou kaši (pozor, musí být trochu řídká) a necháme vychladit. Ušleháme sníh z bílků. Našleháme cukr s máslem a vmícháme tvaroh. Pak smícháme se studenou krupicovou kaší a vmícháme bílky. Nalejeme do vysypaného pekáčku a poklademe nakrájemným máslem. Pečeme při 200 C zhruba jednu hodinu. Možná to vypadá divně, ale po upečení to má fantastickou strukturu, takový jemný nadýchaný tvaroh, opravdu je to lahoda!

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 19.01.05 vloženo
  • 20441x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min + 1 hod peĂ

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 0,5 l mléka
  • 40 g krupice
  • 40 g másla + na pokladení
  • 60 g cukru
  • 250 g tvarohu
  • 3 bílky
  • citronová kůra

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Božský tvarohový nákyp

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Božský tvarohový nákyp

Sylvie
2302 příspěvků 15.3.09 02:56
Re: Božský tvarohový nákyp

Je to moc dobré, jen ho budu příště péct ve vyšší formě, třeba v tom srnčím hřbetu. Hruškový kompot nebyl, bude příště.
Andry, díky!

Sylvie
2302 příspěvků 12.3.09 16:43
Re: Božský tvarohový nákyp

Sím, sím, já už vím, čo je klinček. Pro zvídavé - Hřebíček. :-)
Ani, dík za odpověď. :-)

anickav
2904 příspěvků 12.3.09 16:39
Re: Božský tvarohový nákyp,Sylvie,

nepreháňam. Hrušky zaváram s klinčekmi a s tým tvarohom je to všetko poetická symbióza…

Sylvie
2302 příspěvků 12.3.09 16:34
Re: Božský tvarohový nákyp

Tak si píšu ještě teda hruškový kompot. Doufám, že holky nepřeháníte. Když tak vám v sobotu vynadám

anickav
2904 příspěvků 12.3.09 15:54
Re: Božský tvarohový nákyp

Pečiem veľmi podobný nákyp, na jednu vrstvu nákypu poukladám hruškový kompót, zalejem druhou vrstvou. Všetko v bábovkovej forme. A keď sa mi veľmi chce, po upečení polejem kakaovým pudingom a nechám vychladnúť. Asi by som mala písať v minulom čase, sladká pusinka sa oženila a odišla z domu.
Pekný deň!

vranas
130 příspěvků 12.3.09 13:18
Re: Božský tvarohový nákyp

Protože jsem spěchala, utřela jsem omylem ze stereotyopu žloutky s máslem a dala je tam. i když tam nejsou. A protože spěch byl velký, jak nás honila mlsná, zapomněla jsem dát tvaroh. Ovšem výsledek byl nad očekávání - dobrota! Jen to bylo víc sladké, jak to nesrazila kyselost tvarohu, tak jsem vrstvu z pekáčku přepůlila a promázla silnou vrstvou husté zakysané smatany. Pekáček jsem vysapala kokosem. Druhý den to bylo také božské. Ale nedá mi to a na druhý poku to snad zvládnu, v lednici mi zbyl tvaroh! :-)

goralka
273 příspěvků 8.3.09 06:15
Re: Božský tvarohový nákyp

nabudúce to šupni na pár sekúnd do mikrovlnky :o))

gaburiatko
740 příspěvků 8.3.09 02:49
Re: Božský tvarohový nákyp

No priznam sa, ze mne sa uz moc nechce opat skusat pecenie, pretoze mna naozaj nadchol skor pred upecenim bez pridania bielkov. Robila som to uz niekolkokrat ako dezert, ale zasa som prisla na to, ze mi chuti len teply, ked dam teplu kasu k hmote z tvarohu, masla a cukru. Ked mi misticka tohto dezertu vystala, tak skoncila v chladnicke, ale potom mi to uz opat chutilo menej :)

Landospandos
256 příspěvků 7.3.09 23:01
Re: Božský tvarohový nákyp

Tipla bych, Heluš, že na srnčí hřbet je 200°C moc. A pravděpodobně, když jsi pak snížila teplotu, splaskl. Vyšší moučník peču okolo 160°C, aby se zvolna propekl, nižší na víc, aby se upekl rychle a nebyl vysušený. Ale možná někdo poradí lépe, je to jenom můj názor. Tak až se příště zadaří!

helusa27
12 příspěvků 7.3.09 20:24
Re: Božský tvarohový nákyp- taky splasknul

Gaburiatko,
ja jsem na nakyp platky masla dala, a presto uz po 40 min nahore hodne ztmavnul a zustaly jen svetle kratery tam, kde rozpustene maslo udelalo rybnicky. Pekla jsem jej ve forme srnci hrbet v tech 200 st. C, dala do vyhrate trouby, trochu to vystoupilo nad okraje, ale pak, aby se to nespalilo, jsem snizila na 150st. C. Nakyp si to pak rozmyslel a sedl, ze konecny vysledek po te hodine peceni byl amaroun o max. vysce 2,5cm po vyklopeni. Ovsem chut je prima a mam ho ve svych oblibenych receptech. Neco z postupu jsem udelala spatne a nevim co.

gaburiatko
740 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Božský tvarohový nákyp

Tak dnes som konecne tento receptik vyskusala. Bohuzial akosi mi cely nakyp na povrchu popraskal a splasol :( Asi preto, ze uz som na povrch nedavala maslo, pretoze mi nevystalo (samozrejme ruru som pocas pecenia neotvarala). Chutovo to bolo dobre, ale musim priznat, ze ovela, ovela viac mi to chutilo pred pecenim, teda vo faze, ked som este neprimiesala bielky a nedala to piect. Cize som zmiesala iba maslo, cukor, tvaroh a krupicovu kasu. To bola neskutocnaaaaa dobrota a od teraz to budem robit iba na studeno. Andry dakujem, konecne ma po dlhsej dobe nadchol nejaky receptik.

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Božský tvarohový nákyp

Večer nás chytla mlsná a taková nějaká chuť na něco z tvarohem. Tudíž jsem nalistovala tuto Božskou lahůdku- chci vás upozornit, že ten název není vůbec nadsazenej- je opravdu prostě Božskááá!
Moc jsme si pochutnali a ve dvou všechno zlikvidovali! Andry děkuji za supr recept, už je uloženej.

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Božský tvarohový nákyp

jejda, znovu se tu objevila tahle lahůdka
vřele doporučuji! je to opravdu fantazie!

tresnicka
58 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Božský tvarohový nákyp

Andry
dnes jsme si Tvoji zasluhou moc pochutnali. Nakyp jsme sice jedli spise jako zakusek, „nastesti“ protoze i tak uz na zitrek nic nezustalo. Jiste jej brzy znova udelam, ale tentokrat primo ze dvou davek. Je to rychle a vyborne, jen jsem musela pridat trochu citronove stavy, protoze nas „tvaroh“ neni vubec kysely.
Jeste jednou diky.

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Andry,

zkusila jsem tuto dobrotu a je to přesně tak - muž koukal, co je to za lahůdku, ale ochutnal lžičku a na nabídku, že může více raději nereagoval.
Já ale hodnotím za 1 - je to vážně skvělá nadýchaná ňamka!
Děkuji,

Labužník Andry02
121 příspěvků 19.1.05 23:49
Lucianko,

tak to jsme na tom stejne..... Varim je jenom kdyz jsem sama, a co zbyde muzu maximalne predlozit jako moucnik :-(

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Božský tvarohový nakyp

Andry,
věřím, že je to dobrůtka. Určitě to vyzkouším a třeba tak i můj muž přijde takovým dobortám na chuť (sladké jídlo vůbec neuznává za pokrm!).

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz