Recept Božský perník

(Hodnoceno 4x) Labužník Julka02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Božský perník

Postup

Plech vyložíme pečícím papírem, zapneme troubu. Smícháme v míse všechny sypké suroviny. Zvlášť v misce rozšleháme tekuté suroviny a vlijeme je do mísy s moukou atd. Směs vlijeme na plech a pečeme při 180 stupních (horkovzduch 160 st.) asi 40 minut. Do těsta můžeme přidat i nasekané oříšky, rozinky apod. - dle chuti. P.S. Právě jsem tento perník upekla a je opravdu moc moc dobrý. Navíc velmi rychlá příprava. Recept pochází ze sešitu Pochválené recepty, je mírně poupravený dle mých předchozích zkušeností.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 16.11.07 vloženo
  • 1755278x zobrazeno

Ingredience

  • 2 hrnky hladké mouky + 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1,5 hrnku cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 čokoládový puding (prášek)
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do perníku
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička mleté skořice.
  • 2 hrnky mléka
  • 1 hrnek oleje
  • 2 vejce
  • 3 lžíce rumu (i víc)
  • 3 lžíce marmelády (lze i povidla).

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

kuchtík Petr 22.4.17 14:56

Na první pohled se podle více ingrediencí zdá, že je to složitější, ale je to připraveno rychle, chutná to, je to jedlý a dlouho to doma nevydrží. Já to rozříznu, namáznu domácí jahodovou marmeládou a navrch nazdobím šlehačkou posypanou strouhanou čokoládou.

Odkaz na uvaření

Petr 2 10.2.17 10:22

Je tam dost ingrediencí, ale nemá chybu a vždy s ním uspěji.

Odkaz na uvaření

daduuja 12.10.14 14:08

Po dvou dnech byla stále půlka pekáče perníku, i když ho máme rádi, tak jsem ho zrevitalizovala a nedočkal se druhého dne :-)

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

Pravďáková 23.7.14 19:32

tak já dřevák na pečení jsem měla nadýchaný fešácký perník!Díky :)

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 3.10.13 19:55

Použila jsem povidla, skvěle do toho pasují, ale zkusím i s marmeládou.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

brouk 21.9.13 11:40

Udělala jsem trochu modifikaci: dva hrnky hladké celozrnné a jeden hladké bílé mouky. Povidel jsem dala trochu méně - už došly. A mléka taky trochu méně, zdálo se mi to docela řídké. Po upečení se perník docela dost drobil. Asi to bude chtít se příště držet přesně receptu.

Odkaz na uvaření

sandra26 20.8.13 16:07

opravdu moc dobrý a čoko puding jsem neměla jen vanilkový nic jiného jsem neměnila superrrrrrr moc děkuji

Odkaz na uvaření

Anisek90 15.6.13 20:55

Opravdu božský ;) Místo čoko pudingu jsem použila karamelový, páč čoko nebyl, a taky se nic nestalo :-D Fakt moc dobrý <3

Diskuse k receptu Božský perník

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Božský perník

daduuja
1149 příspěvků 26.7.14 14:46

Tulinka tu už dávno nebyla, škoda.
Podle mých zkušeností se dávají piškoty do syrového těsta.

Perník z této dávky jsem upekla ve dvou dortových formách, jeden korpus jsem po prokrojení potřela domácí višňovou marmeládou s kousky ovoce, pokapala rumem a po složení celý polila čokoládou a ozdobila šlehačkovými pusinkami.
Druhý jsem prokrojila, pokapala sirupem a potřela meruňkovou marmeládou se zázvorem, navrstvila světlý máslovo-pudinkový krém, přiklopila a potřela krémem ze všech stran. Část krému jsem obarvila na světle zeleno, část na žluto, na povrch korpusu přilepila obrázek z jedlého papíru, krémem ozdobila celý dort a přikrášlila velkými lentilkami, krém i bonbony ladily barevně s obrázkem.
Osmiletý Jakub měl velkou radost, byl to jeho první slavnostní dort a perníkový mu chutnal nadmíru :-)
Po editaci: cukru jsem dala necelý hrnek, hrnek 230ml.

Příspěvek upraven 26.07.14 v 14:51

DanaJ
1136 příspěvků 30.1.14 20:00

Chci se zeptat Tulinko jestli ty piškoty slepené marmeládou se dávají na syrové těsto a peče se s tím nebo až na hotové? A co je tam za polevu? A nahoře je kokos? :think:

kukuři-ce
1 příspěvek 29.12.11 18:08

Moooc dobrý! :potlesk:

Labužník amazonka02
1 příspěvek 27.1.10 00:53
Re: Božský perník

Pekla jsem ho přesně podle receptu a je vynikající !!!

Anne-Marie
8 příspěvků 14.8.09 17:06
Re: Božský perník

Rychlý, fantastický. Nejlepší způsob vyndání z pečícího papíru je dortovou lopatkou. Jinak jsem neměla čkoládový pudink, tak jsem přidala vanilkový, vynechala vanilkový cukr a dala víc kakaa.

Rybka
54 příspěvků 27.4.10 08:19
Re: Božský perník

Taky chvalim, pekla jsem z polovicni davky v chlebickove forme, asi 40 min. Dala jsem merunkovou zavareninu, priste zkusim povidla. Pernik je vlacny, velmi jemny, jeste lepsi druhy, treti den. Vydrzi dlouho vlacny,…pokud vydrzi :)

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.5.09 16:39
Re: Božský perník

Jdu do toho!
Manžel na něj dostal takovou chuť, že mazal k sousedům pro prášek do perníku, jelikož doma žádný nebyl… A předevčírem jsem dceři do Anglie posílala prášků 10! Tam to prý není.
Jen mi stále leží v hlavě, jestli je opravdu nutné tam dávat ještě i ten prdopeč…? Nestačí ten jeden prdoper?
Dnes udělám přesně podle receptu a uvidím.

gaburiatko
740 příspěvků 16.5.09 16:51
Re: Božský perník

Tak uz je vonku, je straaasne vysoky, nabuduce by som robila z polovicnej davky. Chutovo dobry, ale uz som robila tolko pernikov, ze tento chuti velmi podobne, ako ostatne, takze pre mna klasika :)

gaburiatko
740 příspěvků 16.5.09 16:28
Re: Božský perník

Prave ho mam v rure, pridala som zavarane visne, tak uvidim, ake to bude. Cesta bolo vela, takze sa mi pernik zdvihol nad plech :) Napisem, ako chutilo :)

hafca
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 5.5.09 02:53
Re: Božský perník

Upečený a opravdu božský. Přidal jsem sultánky namočené do rumu, hrst vlašských ořechů a je to dobrota. Jen to příště zkusím bez toho pečícího papíru, jen plech klasicky vymazat a vysypat. Z toho papíru se té dobrotě nějak nechce. Zůstává na trvalo v oblíbených.

Landospandos
256 příspěvků 27.4.09 03:34
Re: Božský perník

Připojuji se s chválou, peču ho docela často, naposledy ve čtvrtek. Dávám borůvkový džem, zase je trochu jiný. Protože se nesnědl, darovala jsem (Hujer) kus mladému muži, ke kterému chodím momentálně na rehabilitaci (aby mě tak strašně nemučil). Musela jsem se smát, protože když jsem odcházela, zahlédla jsem ho, jak třímá v rukou puntíkovaný hrnek a kluše si uvařit kafe. Takové milé to bylo. Snad perníček chutnal. To koneckonců poznám na další rehabilitaci…

Labužník housenka02
609 příspěvků 27.4.09 00:54
Re: Božský perník

Opravdu božský, u nás „sežrán na posezení“. Mňam, mňam.

Dělala jsem z poloviční dávky a pekla ho jen asi 25 min, takže byl i brzy hotový. mohu jen doporučit.

buturenka
311 příspěvků 30.3.09 01:33
Re: Božský perník

tak jsem dneska upekl, a je to moc dobré, a hlavně rychlé

Labužník Tulinka02
353 příspěvků 27.3.09 19:58
Re: Božský perník

Na těsto jsem nakladla ještě navrch piškoty slepené jahodovým džemem a ten jsem použila i do těsta. Báječný výsledek target=_parent !

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Božský perník

Povídám, že jiný už dělat nebudu- tak byl opět! Chtěla jsem už několikrát říct, jak je i po několika dnech stále jako čersvý, že dlouho vydrží- tentokrát nevydržel, ve 4 lidech se doslova „sežral“. Taky je dobrý i se šlehačkou ke kávě, ňaminka. T.

nudle
137 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Božský perník

musim se pridat k chvelozpevum, fantasticky pernicek

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Božský perník

Opravdu velmi příznačný název- je Božský. Nadýchaný, jemný,chutí jak čokoládička. Použila jsem navrch čoko-polevu a posypala kokosem.
Julko díky a potěším tě- jiný perník už asi dělat nebudu!!!
Krásný večer! Terrinka

stanua
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Božský perník

Perník je opravdu výborný, akorát jsem doma neměla rum, tak jsem dala 2 lžíce domácí slivovice a místo marmelády švestková povidla, vynikajíííícíííí :-) Stanua

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Božský perník - Gaburiatko

Je vlahý, vyskočí, je jemný. Já preferuji přidávat povidla spíš než marmeládu, je pak mechový. Mám ráda tmavý, tak dávám víc kakaa. Navrch polít čokoládovou polevou a posypat kokosem - no zkus ho!

gaburiatko
740 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Božský perník

Marmelada a bol fakt taky BOZSKY ? Ja uz totiz velmi dlho hladam recept na naozaj skvely pernik :)

Labužník Julka02
46 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Božský perník

Opraveno. Ano, patří tam 1,5 hrnku cukru. Děkuju.

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Božský perník

Pekla jsem ho, přidala jsem hrnek a půl cukru, bylo to ok.

ma
8 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Božský perník

Chybí cukr - kolik ?
Ma

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Božský perník

Perníky moc nepeču, neumím, „specializuji“ se na bábovky a listové těsto :-). Jediný, který mám vyzkoušený a osvědčený, je jablečný perník s čokoládovou polevou, ale tenhle rozhodně zkusím. Julko, díky za vyzkoušený recept. Bona

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Jahodový pohár Jahodový pohár
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz