Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Fany Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso se podle chuti osolí, přikoření, přidá se vejce, strouhanka, dětská krupice, cibule a vše se rozmíchá na tvárné těsto. Pak se utvoří koule velikosti pingpongového míčku a ty se usmaží. Načneme sklenici sladkokyselých okurek, lák přelijeme do větší nádoby a usmažené koule tam přidáme. Vše prokládáme větším množstvím cibule pokrájené na kolečka. Necháme 2-3 týdny uležet v lednici.
Recept je z kategorií: Mleté maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
25.4.12 21:25
Recept je výborný, přidala jsem chilli papričky, které jsem si přivezla ze Srí Lanky. Jen nálevu z okurek je málo. Uvařila jsem proto osvědčený sladkokyselý nálev: 0,75 l vody, 0,25 l octa, 75 g cukru, 25 g soli, bobkový list, nové koření, pepř, hořčičné semínko
Líbí se mi Uvaření se již líbí 6 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Božské koule
23 příspěvků 26.4.12 12:37
já je dávám studené
23 příspěvků 26.4.12 12:37
již několik let nevylévám lák a čím déle tam ty karbanátky jsou, tím jsou lepší
To jsem taky vyzkoušela podle kalendáře receptů, které sesbíral P.Novotný (možná je to i právě odtamtud) a povedlo se. Jenom okurkového láku bylo na zalití nějak málo, na to kolik bylo masových kuliček. Narvala jsem jimi dvě sklenice od okurek a už se tam skoro nevešla ta cibule. A lák jsem měla jen z jedněch okurek. Tak jsem to dolila vodou s octem a kořením a lákem z nakládaných kapií a vůbec to nevadilo. Takže ve všech úpravách souhlasím s Glamou..Ejo, já bych je možná nechala trochu zchladnout, ale asi je to fuk…Uložení jim náramně prospěje
Něco podobného dělá náš známý. Je to fantastické!!!! Je tam také nakrájená všechna možná čerstvá zelenina - okurky, cibule, papriky cuketa, ředkev apod, vše nadrobonko. A dává tam skvělé koření - hlavně si míchá exotická z Indie, Číny apod. A opravdu to „zraje“ tak 2 týdny.
Není tam jen okurkový lák. Doporučuji svařit lák jako na utopence, včetně koření a super je do toho přidat lák z našich AAA kozích rohů, včetně nich!!!!!!
Nejlepší je to rovnou „založit“ do 3 litrové lahve od okurek. Úžasné!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fany, ty koule tam dáme horké nebo je necháme vystydnout ? A fakt 2-3 týdny ? Já ať naložím cokoli - pečenáče, sýry, utopence, tak se to s odpuštěním sežere jen jak se to trochu rozleží.