Recept Božské koule

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Božské koule

Postup

Maso se podle chuti osolí, přikoření, přidá se vejce, strouhanka, dětská krupice, cibule a vše se rozmíchá na tvárné těsto. Pak se utvoří koule velikosti pingpongového míčku a ty se usmaží. Načneme sklenici sladkokyselých okurek, lák přelijeme do větší nádoby a usmažené koule tam přidáme. Vše prokládáme větším množstvím cibule pokrájené na kolečka. Necháme 2-3 týdny uležet v lednici.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 24.03.04 vloženo
  • 26725x zobrazeno

Ingredience

  • 1/2 kg mletého masa
  • Sůl
  • Vejce
  • Strouhanka
  • Krupice
  • Cibule
  • Sladkokyselé okurky
  • Koření (dle chuti)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

DanaS 25.4.12 21:25

Recept je výborný, přidala jsem chilli papričky, které jsem si přivezla ze Srí Lanky. Jen nálevu z okurek je málo. Uvařila jsem proto osvědčený sladkokyselý nálev: 0,75 l vody, 0,25 l octa, 75 g cukru, 25 g soli, bobkový list, nové koření, pepř, hořčičné semínko

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Božské koule

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Božské koule

padro
23 příspěvků 26.4.12 12:37

já je dávám studené

padro
23 příspěvků 26.4.12 12:37

již několik let nevylévám lák a čím déle tam ty karbanátky jsou, tím jsou lepší

Kari
545 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Božské koule

To jsem taky vyzkoušela podle kalendáře receptů, které sesbíral P.Novotný (možná je to i právě odtamtud) a povedlo se. Jenom okurkového láku bylo na zalití nějak málo, na to kolik bylo masových kuliček. Narvala jsem jimi dvě sklenice od okurek a už se tam skoro nevešla ta cibule. A lák jsem měla jen z jedněch okurek. Tak jsem to dolila vodou s octem a kořením a lákem z nakládaných kapií a vůbec to nevadilo. Takže ve všech úpravách souhlasím s Glamou..Ejo, já bych je možná nechala trochu zchladnout, ale asi je to fuk…Uložení jim náramně prospěje

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Božské koule

Něco podobného dělá náš známý. Je to fantastické!!!! Je tam také nakrájená všechna možná čerstvá zelenina - okurky, cibule, papriky cuketa, ředkev apod, vše nadrobonko. A dává tam skvělé koření - hlavně si míchá exotická z Indie, Číny apod. A opravdu to „zraje“ tak 2 týdny.
Není tam jen okurkový lák. Doporučuji svařit lák jako na utopence, včetně koření a super je do toho přidat lák z našich AAA kozích rohů, včetně nich!!!!!!
Nejlepší je to rovnou „založit“ do 3 litrové lahve od okurek. Úžasné!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eja
3862 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Božské koule

Fany, ty koule tam dáme horké nebo je necháme vystydnout ? A fakt 2-3 týdny ? Já ať naložím cokoli - pečenáče, sýry, utopence, tak se to s odpuštěním sežere jen jak se to trochu rozleží.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Ořechový koláč Ořechový koláč
Jahodový pohár Jahodový pohár
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz