Recept Božské koule

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Božské koule

Postup

Maso se podle chuti osolí, přikoření, přidá se vejce, strouhanka, dětská krupice, cibule a vše se rozmíchá na tvárné těsto. Pak se utvoří koule velikosti pingpongového míčku a ty se usmaží. Načneme sklenici sladkokyselých okurek, lák přelijeme do větší nádoby a usmažené koule tam přidáme. Vše prokládáme větším množstvím cibule pokrájené na kolečka. Necháme 2-3 týdny uležet v lednici.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 24.03.04 vloženo
  • 24761x zobrazeno

Ingredience

  • 1/2 kg mletého masa
  • Sůl
  • Vejce
  • Strouhanka
  • Krupice
  • Cibule
  • Sladkokyselé okurky
  • Koření (dle chuti)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

DanaS 25.04.12 21:25

Recept je výborný, přidala jsem chilli papričky, které jsem si přivezla ze Srí Lanky. Jen nálevu z okurek je málo. Uvařila jsem proto osvědčený sladkokyselý nálev: 0,75 l vody, 0,25 l octa, 75 g cukru, 25 g soli, bobkový list, nové koření, pepř, hořčičné semínko

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Božské koule

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
padro
23 příspěvků 26.04.12 12:37

já je dávám studené

padro
23 příspěvků 26.04.12 12:37

již několik let nevylévám lák a čím déle tam ty karbanátky jsou, tím jsou lepší

Kari
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Božské koule

To jsem taky vyzkoušela podle kalendáře receptů, které sesbíral P.Novotný (možná je to i právě odtamtud) a povedlo se. Jenom okurkového láku bylo na zalití nějak málo, na to kolik bylo masových kuliček. Narvala jsem jimi dvě sklenice od okurek a už se tam skoro nevešla ta cibule. A lák jsem měla jen z jedněch okurek. Tak jsem to dolila vodou s octem a kořením a lákem z nakládaných kapií a vůbec to nevadilo. Takže ve všech úpravách souhlasím s Glamou..Ejo, já bych je možná nechala trochu zchladnout, ale asi je to fuk…Uložení jim náramně prospěje

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Božské koule

Něco podobného dělá náš známý. Je to fantastické!!!! Je tam také nakrájená všechna možná čerstvá zelenina - okurky, cibule, papriky cuketa, ředkev apod, vše nadrobonko. A dává tam skvělé koření - hlavně si míchá exotická z Indie, Číny apod. A opravdu to „zraje“ tak 2 týdny.
Není tam jen okurkový lák. Doporučuji svařit lák jako na utopence, včetně koření a super je do toho přidat lák z našich AAA kozích rohů, včetně nich!!!!!!
Nejlepší je to rovnou „založit“ do 3 litrové lahve od okurek. Úžasné!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eja
3852 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Božské koule

Fany, ty koule tam dáme horké nebo je necháme vystydnout ? A fakt 2-3 týdny ? Já ať naložím cokoli - pečenáče, sýry, utopence, tak se to s odpuštěním sežere jen jak se to trochu rozleží.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz