Recept Božíhodová husa s nádivkou

pepicek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Božíhodová husa s nádivkou

Postup

1. Nadrobno posekáme křižaly a ananas. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Vše smícháme s majoránkou, pokapeme portským a nádivku dá­me na 12 hodin odležet. 2. Husu omyjeme a osušíme, osolíme, okmínuje­me, naplníme nádivkou a uzavřeme. Vložíme do pekáče hřbetem nahoru, podlijeme vodou, přikry­jeme a dusíme v troubě 30 min. při 200 °C. 3. Husu obrátíme, propíchneme vidličkou a pečeme pod pokličkou asi 2 hod., podle potřeby podléváme. Nakonec ji odkryjeme a opékáme ještě 30 min. při 250 °C nejprve na zádech a pak na prsou. 4. Husu vyjmeme a naporcujeme. Šťávu přecedí­me, zředíme vodou, povaříme a přisolíme.

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 30.11.01 vloženo
  • 17576x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 a 1/2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 75 g jablečných křížal
  • 1 malý ananasový kompot
  • 5 cibulí
  • 1 svazek sekané majoránky
  • 75 ml bílého portského vína
  • 1 husa (asi 3,5 kg)
  • sůl
  • kmín

Doporučená příloha

  • Husu podáváme se šťávou, dušeným zelím a knedlíky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Božíhodová husa s nádivkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Játra na rožni

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Kuře na medu Kuře na medu
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz