Recept Božíhodová husa s nádivkou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Božíhodová husa s nádivkou

Postup

1. Nadrobno posekáme křižaly a ananas. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Vše smícháme s majoránkou, pokapeme portským a nádivku dá­me na 12 hodin odležet. 2. Husu omyjeme a osušíme, osolíme, okmínuje­me, naplníme nádivkou a uzavřeme. Vložíme do pekáče hřbetem nahoru, podlijeme vodou, přikry­jeme a dusíme v troubě 30 min. při 200 °C. 3. Husu obrátíme, propíchneme vidličkou a pečeme pod pokličkou asi 2 hod., podle potřeby podléváme. Nakonec ji odkryjeme a opékáme ještě 30 min. při 250 °C nejprve na zádech a pak na prsou. 4. Husu vyjmeme a naporcujeme. Šťávu přecedí­me, zředíme vodou, povaříme a přisolíme.

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 30.11.01 vloženo
  • 15729x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 a 1/2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 75 g jablečných křížal
  • 1 malý ananasový kompot
  • 5 cibulí
  • 1 svazek sekané majoránky
  • 75 ml bílého portského vína
  • 1 husa (asi 3,5 kg)
  • sůl
  • kmín

Doporučená příloha

  • Husu podáváme se šťávou, dušeným zelím a knedlíky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Božíhodová husa s nádivkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz