Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
duckling.cz Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nechtělo se mi věřit, že v seznamu národních jídel dosud nebylo
Řecko - respektive jsem ho nějak přehlédla v tom lehce přeházeném
seznamu… A tak i když častěji vařím italskou nebo skotskou kuchyni,
přidávám tento nádherně jednoduchý recept, který mi naservírovala
kamarádka z Kréty jednoho chladného listopadového večera v Lucembursku -
krásně to zahřálo žaludek i duši jižním sluncem
Brambory a cuketu nakrájíme na tenké plátky, sýr rozdrtíme vidličkou na drobky a rajče nastrouháme nebo rozmixujeme. Alternativně můžeme použít rajčata z konzervy. Brambory a cuketu ochutíme solí, pepřem a bylinkami, rovnoměrně zakapeme olivovým olejem. Do pekáčku klademe střídavě vrstvy brambor, sýra, cukety a rajčat, atd. až do vyčerpání materiálu. Stroužky česneku rozkrojíme na půlky a každou dáme do jednoho rohu pekáčku. Podlijeme max. 4 lžícemi vody. Pečeme v předehřáté troubě na 175°C cca 3/4 hodiny.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
řecké víno
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bouraki - zapečená mňamka z Kréty