Recept Bouillonové tabulky Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Polévka svařená a odpařená tak, že zbude na konec jen pevná hmota, poskytuje, jak to poprvé r. 1821 provedli francouzští lučebníci Proust a Parmentier, látku, z které rozvařením v horké vodě a osolením bouillon lze rychle připraviti. Tato nová hmota počíná se vyskytovati v obchodě, jest však tuze drahá. Proto každá hospodyňka, rationellně šetřící, utíká se k našemu postupu (opsáno z tajných archivů Vitany)

Postup

Přísady vaří se ve dvou vědrech vody po dobu desíti hodin a dobře se odpění. Pak se procedí čistým šatem a nechá se státi přes noc.
Druhý den sebere se mastnota a polévka se hustě svaří. Vyklopí se na rovné mělké pánvice, kdež se nechá ztuhnouti. Pevná hmota se pak ještě na vzduchu suší a posléze uschová. Na koflík dobrého bouillonu stačí rozvařiti kousek zvící ořechu a osoliti

Recept je z kategorií: Historické recepty


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.02.10 vloženo
  • 2377x zobrazeno

Čas přípravy

  • 100 hodin

Ingredience

  • 1 plec hovězí
  • 1 vědro telecích kostí
  • 3 staré slepice
  • 4 telecí nožičky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bouillonové tabulky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Frantiska
927 příspěvků 03.02.10 22:39
Re: Bouillonové tabulky (PRA)

super :) uvidim jestli se nekdy stanu vzornou hospodynkou

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz