Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Wolfg Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Polévka svařená a odpařená tak, že zbude na konec jen pevná hmota, poskytuje, jak to poprvé r. 1821 provedli francouzští lučebníci Proust a Parmentier, látku, z které rozvařením v horké vodě a osolením bouillon lze rychle připraviti. Tato nová hmota počíná se vyskytovati v obchodě, jest však tuze drahá. Proto každá hospodyňka, rationellně šetřící, utíká se k našemu postupu (opsáno z tajných archivů Vitany)
Přísady vaří se ve dvou vědrech vody po dobu desíti hodin a dobře se odpění. Pak se procedí čistým šatem a nechá se státi přes noc. Druhý den sebere se mastnota a polévka se hustě svaří. Vyklopí se na rovné mělké pánvice, kdež se nechá ztuhnouti. Pevná hmota se pak ještě na vzduchu suší a posléze uschová. Na koflík dobrého bouillonu stačí rozvařiti kousek zvící ořechu a osoliti
Recept je z kategorií: Historické recepty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bouillonové tabulky
super
uvidim jestli se nekdy stanu vzornou
hospodynkou