Recept Bouillabaisse s pomazánkou rouille

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bouillabaisse s pomazánkou rouille

Postup

1. Ryby nakrájíme a pokapeme citro­nem. Necháme odležet a vaříme asi 15 min. Rajčata spaříme a oloupeme. Cibuli a česnek nadrobno nasekáme. 2. Cibuli a česnek zesklovatime na oleji, krátce podusíme s rajčaty, bobkovým listem a šafránem. Přilijeme rybí vývar, uvedeme do varu. Mírně vaříme dalších 15 - 20 min. Asi pět minut před koncem přidáme garnáty. Přisolíme. 3. Chléb namočíme. Česnek a chilli papričky rozdrtíme. Chléb vymačkáme a smícháme s česnekem a papričkamí. Postupně přidáme olej. Krajíčky bagety opečeme a potřeme pomazánkou (rou­ille). Podáváme s rybí polévkou.

Recept je z kategorií: Polévky rybí a z mořských živočichů

Nahlásit recept

  • 23.03.04 vloženo
  • 6634x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • na osobu asi 720 kcal, 3010 kJ, 50 g bílkovin, 36 g tuků, 47 g sacharidů
  • 1,5 kg mořských ryb (vykucha­ných, bez hlav)
  • 500 g rajčat,
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 mletý bobkový list
  • trocha šafránu
  • 800 ml rybího vývaru
  • 6 neoloupa­ných garnátů
  • sůl
  • pepř
  • 1 bageta
  • Na pomazánku rouille:
  • 1 silný krajíc staršího bílého chle­ba
  • 1 stroužek česneku
  • 1 chilli paprička
  • 125 ml olivového oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bouillabaisse s pomazánkou rouille

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bouillabaisse s pomazánkou rouille

sveva
751 příspěvků 11.7.10 21:31
Re: Bouillabaisse s pomazánkou rouille Schlecker

Neni za co se omlouvat. Ja osobne vzdy uvitam, kdyz nekdo pripomene puvodni recept. Mas pravdu, zloutek je vzdy pritomny. Nekdy nahradi bily chleb varenou bramborou, je to jeste kremovejsi a usetri se na oleji.
Zdravim

Schlecker
1 příspěvek 11.7.10 20:28
Re: Bouillabaisse s pomazánkou rouille

Ten recept je vcelku správný, myslím, že pouze v rouille je malá chyba. Rouille má v podstatě konzistenci naší majonézy. Základem rouille je tedy žloutek k němuž se přidává za stálého šlehání olej a pak v zá:,–(ě všechny ingredience, jak jsou zde uvedeny, má se tam dát i šafrán, který už není nedostupný. Ten dá rouille tu správnou barviu - francouzsky to znamená „rezavý“. Tak, jak je to zde uvedeno, se to píše v anglických receptech ale originál je z Marseille. Omlouvám se za připomiínku, nechci dělat chytrého ale toto náhodou vím přesně.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz