Recept Bosenské kuře

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Rychle orestované kousky kuřecích prsou v paprikovém leču s drcenými rajčaty.

Postup

Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, okořeníme čerstvě drceným pepřem. Na rozpáleném tuku v pánvi maso krátce (asi 1 minutu) zprudka orestujeme, vyjmeme z pánve a odkládáme postupně např. na talíř, do rendlíku, atp.
Doporučuji maso restovat cca po 200 g. Tak nepustí vodu a nezačne se dusit! Maso opékejte bez poklice! Do výpeku z masa přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, krátce opečeme a přidáme lečo a rajčata včetně nálevu. Přivedeme k varu a zredukujeme (necháme odvařit část vody), aby omáčka zhoustla. Do zeleninové omáčky dáme asi na 1-2 minuty prohřát orestované maso a osolíme.
Příloha - různě upravené brambory nebo chléb.

Recept je z kategorií: Prsa


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.12.11 vloženo
  • 1607x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g kuřecích prsou
  • 100 g tuku (např. olej, ztužený tuk, apod.)
  • 100 g cibule
  • 400 g sterilovaného, paprikového leča
  • 400 g krájených rajčat v konzervě
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • Vařené nebo pečené brambory, bramboráčky nebo chléb.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bosenské kuře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Tatranské kuře Tatranské kuře
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz