Recept Bosáky s mletým masem

Vali Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme stejně, jako ty uvařené. Brambory promícháme, přidáme mouku, vejce, sůl a 30 minut necháme odležet. 2. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a s mletým masem osmažíme na oleji. Osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. 3. Z bramborové hmoty vytvarujeme 8 kulatých knedlíků a naplníme je mletým masem. Knedlíky vaříme 20 - 25 minut v osolené vodě. 4. Pažitku omyjeme a nakrájíme. Strouhanku opražíme na másle, přidáme k ní pažitku a posypeme tím knedlíky.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 10.10.04 vloženo
  • 8221x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g brambor syrových i vařených
  • 2 vejce
  • 3 PL mouky
  • sůl
  • 1 cibule
  • 200 g mletého masa
  • 1 PL oleje
  • pepř
  • muškátový oříšek,¨2 svazky pažitky
  • 4 PL strouhanky
  • 150 g másla;

Doporučená příloha

  • pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bosáky s mletým masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bosáky s mletým masem

Vali
1327 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bosáky s mletým masem.

Elo, vařené ve slupce, ale kdyby zbyly z předchozího dne, myslím, že by to nevadilo, kdyby se použily. Cibulka by se hodila, klidně by k tomu šlo i zelí, myslím dušené, jako k vepřovému. Někdy, když mám dost vařených brambor,tak dělám takovéto plněné knedlíky třeba se zbytky uzeného masa, nebo je naplním jen salámem nakrájeným na kostičky a jíme to právě s dušeným zelím, nebo s cibulkou dozlatova a se špenátem. Tady je dnes docela hezky, trochu chladno, ale neprší. Děkuji za ohlas a přání, taky pěkný den ti přeji.

Ela
276 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bosáky s mletým masem.

Ahoj, vali.
Mám dotaz - tie zemiaky uvarené, myslíš tým v šupke, alebo ošúpané? Ja robievam niečo podobné, ale z varených zemiakov, vyváľam cesto na plát, natriem mletým mäsom, stočím do rolády, potom z toho krájam koláčiky, ktoré dám upiecť na plech. Tiež je to výborné aj studené. A ešte sa chcem opýtať, čo povieš, aké by to bolo poliať upraženou cibuľkou. Želám ti pekný deň.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz