Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Podle návodu na obalu připravíme kynuté těsto. Odebereme 6 lžic mléka a rozpustíme v něm pudinkový prášek. Zbylé mléko svaříme se 6 lžícemi cukru, vlijeme rozpuštěný pudinkový prášek a ještě jednou necháme přejít varem. Za občasného zamíchání vychladíme a vmícháme tvaroh. 2. Troubu předehřejeme na 200 °C. Těsto vyválíme a vyložíme jím vymaštěnou koláčovou formu. Navrstvíme tvarohovou směs, povrch uhladíme. 3. Borůvky přebereme, omyjeme, necháme okapat a rozložíme na tvaroh. Mouku promícháme se zbylým cukrem, vlijeme rozpuštěné máslo a uhněteme drobenku, kterou nasypeme na borůvky. Pečeme asi 30 minut.
Recept je z kategorií: Koláče
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Borůvkový koláč s drobenkou
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Uf, teď jsem ho dopekla. Včera jsem na zahradě otrhala Kanadské borůvky, tak jsem je hned zužitkovala. Dělala jsem si kynuté těsto sama a mám ho na celý plech. Nedávala jsem pudink, ten mi na borůvkovej koláč nepřijde moc vhodný, zato drobenky je tolik, že borůvky nejsou ani vidět. Sem tam jsem prohodila jahůdky. Můj drahoušek by snědl nejraději drobenku z celého pekáče, proto jí dělám tolik. Pěkné nedělní odpoledne všem!
286 příspěvků 25.1.09 03:43
Ještě mám v mražáku borůvky, tak to zkusím, vypadá to dobře a určitě nebude vadit že to bude z normálního kynutého těsta. Alespoň doufám.
15 příspěvků 25.1.09 03:43
moje maminka vžycky dávala na borůvky trošku skořice, přestože ji neměla ráda, ale na borůvky a na švestky na koláčích a v buchtách vždycky
hned včera jsem recept vyzkoušela a ta tvarohovo-pudinková náplň je mňam. V 6 večer mi nepřišla nejlepší doba na kynutý koláč, tak jsem použila směs na
Drobenkový koláč " od Vitany, kde je směs na drobenku ochucená troškou skořice. Chvíli jsem váhala, jestli si nemám drobenku udělat vlastní, ale nakonec jsem ji použila a výsledek byl překvapivě dobrý, ta skořice tam vůbec nevadí, spíš naopak.