Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ricottu je dobre propasirovat sitem. Myslim si, ze Lucina by mohla byt v recepte vyborna. Pro pripravu receptu se mohou nejlepe pouzit cerstve boruvky, nebo take zmrazene a dokonce i zavarene a zcezene. Osobne davam prednost lesnim boruvkam…
Asi na 16 malych livancu:
Na kusu peciciho papiru dohromady smichat mouku, cukr, prasek do peciva, jedlou sodu a sul. Ve velke mise metlou naslehat ricotta syr, vejce, mleko, maslo, citronovou stavu i kuru. Vmichat tam suche prisady, az se vse spoji a nakonec lehce vlozit boruvky. Misu prikryt folii a nechat 1 hodinu odpocinout. Rozehrat tezkou panev (neprilnavou, nejlepe litinovou) a lehce ji vymastit olejem. Pozna se, ze je pripravena ku smazeni, kdyz se na panev vlije lzicka vody a ta zasyci a ihned se vypari. Je dobre si usmazit 1 lzici testicka. Kdyz se smazi pomalu a lepi se, zdvihnout teplotu a pridat trochu oleje, kdyz se pali, snizit teplotu. Pro kazdy livanec na panev nalit 4 lzice testicka. Smazit, az naspodu je livanec zlatavy a nahore se tvori bubliny (asi 2 minuty). Otocit a smazit druhou stranu do zlatava asi 30 - 60 sekund. Podavat livance navrsene na talirich (kolik kdo sni), nahoru horkych polozit kosticku masla a vse zalit javorovym sirupem.
Recept je z kategorií: Palačinky a lívance
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Borůvkové lívance s ricottou