Recept Boršč Yeltzin

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Boršč Yeltzin

Postup

1. Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a nahrubo nakrájíme. Oloupeme cibule a na­krájíme je. 2. Maso vaříme s bobkovým listem, zrnky pepře, zeleninou a cibulí asi ve 2 l vody 90 min. doměkka. 3. Mezitím důkladně omyjeme červenou řepu a neloupanou dáme do hrnce s vo­dou. Hlávku zelí omyjeme, nahrubo nakrouháme a vložíme do dalšího hrnce s osolenou vodou. Vaříme asi 40 min. 4. Maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme na kostičky. Slijeme červenou řepu a bílé zelí. Zelný vývar přilijeme k masovému, přidáme kostičky masa a fazole a nechá­me ještě jednou krátce vzkypět. 5. Boršč podle potřeby ochutíme octem, cu­krem, solí, pepřem a rajským protlakem. Na ta­líři vložíme do polévky lžíci zakysané smetany.

Recept je z kategorií: Boršče

Nahlásit recept

  • 23.01.02 vloženo
  • 16932x zobrazeno

Čas přípravy

  • 100 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 svazek polévkové zeleniny
  • 3 cibule
  • 1 kg masa na polévku (nejlépe přední hovězí)
  • 1 bobkový list
  • 10 zrnek pepře
  • 750 g červené řepy
  • 500 g bílého zelí
  • 300 g velkých bílých fazolí (konzerv.)
  • 1 lžíce octa 1-2 lžíce cukru
  • sůl
  • pepř
  • 1-2 lžíce rajského protlaku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Boršč Yeltzin

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Houbová smaženice Houbová smaženice
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz