Recept Boršč paní Pechové

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nakrájené hovězí maso dáme vařit, po cca 30 minutách přidáme pokrájené vepřové, po dalších asi 30 minutách přídáme řepu i s nálevem, po 15 minutách přidáme mrkev, celer, petržel pokrájenou na kostičky (nebo sáček mražené zeleniny pod svíčkovou), na nudličky nakrájené zelí, na drobné kostičky nakrájenou cibuli a koření. Vaříme, až je maso měkké. Ke konci varu přidáme na půlkolečka pokrájenou klobásku a kostičky (již dříve uvařeného) uzeného masa. Dochucujeme kečupem ... nebo/i rajčatovým protlakem (doplněno po upozornění Eji:)))) , pepřem, solí, vegetou, případně i octem a cukrem a masoxem. Na talíři zdobíme zakysanou smetanou.

Recept je z kategorií: Boršče

Nahlásit recept

  • 16.02.05 vloženo
  • 26661x zobrazeno

Ingredience

  • 300 g hovězí kližky
  • 300 g vepřového plecka
  • 200 g uzeného (už uvařeného)
  • 1 klobáska (např.ostravská)
  • 2 velké sklenice červené řepy ve slakokyselém nálevu (nakrájené na kostičky)
  • 1 velká mrkev
  • 1 velká petržel
  • 1 malý celer
  • (nebo mražená zelenina pod svíčkovou)
  • půl hlávky zelí
  • 1 velká cibule
  • bobkový list
  • nové koření
  • pepř, sůl
  • kečup nebo rajčatový protlak
  • vegeta
  • ocet
  • cukr
  • (masox)
  • zakysaná smetana

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Boršč paní Pechové

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Boršč paní Pechové

garf
49 příspěvků 25.1.09 03:43
Jenoféfo

ten boršč v bufetu Moskva neměl chybu! :)))) Jestli můžeš, prozraď prosím recept:)

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Boršč paní Pechové

Abych nezklamala Eju, tak se taky ozývám - hlasuji výhradně pro protlak. Ale skutečně proti gustu žádný dišputát - já kečup moc nemusím a už vůbec ne jako surovinu, když tak jako přílohu, a to jen k něčemu. To ale neznamená, že ten recept nezkusím, už proto, že mám taky perfektní recept na boršč (pamětníci pamatují - z bufetu Moskva vedle kina Sevastopol), tak abych to porovnala.

garf
49 příspěvků 25.1.09 03:43
Eja, promiň

samozřejmě se mi povedla chybka - chtěla jse říct, že v ingrediencích mám kečup i rajčatový protlak:) Recept jsem ale mezitím lehce doplnila:)

garf
49 příspěvků 25.1.09 03:43
Eja

já vím:)))… v ingrediencích mám kečup nebo rajský kečup…ale musím se přiznat, že sama tam většinou dávám jak protlak, tak i ten kečup:) (Opravdu to není špatné!)

Eja
3862 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Boršč paní Pechové

Ostatní „milovníci“ kečupu se určitě taky ozvou - garf, promiň, do takovéhle mňamky kečup.....snad rajský protlak… Neříkám, že nemám dobrý ostrý Heinz kečup v lednici, ale dávám si ho k věcem zcela nevýrazné chuti, když mám chuť na kečup. Ale do podobných lahůdek fakt ne.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz